Tuesday, August 09, 2011

Kenangan RM50..


"Nasib anak lelaki tunggal umpama duri di haruman kasturi.
Masam manis masa kecil terpaksa dilalui sendiri.
Itulah aku. Malu menghias peribadi, emosi terbungkus di dalam hati.."


       Puji dan Syukur hanya bagi Allah. Melalui ilham dan idea kurniaan-Nya, nukilan penulis telah berjaya menambat hati penganjur bagi contest 'Memori Yang Tidak Dapat Dilupakan Sewaktu Kecil' anjuran drsitihamidah.com. Penyertaan menerusi cerpen Bungkusan Hati Seorang Lelaki pada awal Julai yang lalu telah dipilih sebagai pemenang tempat kedua dan seterusnya melayakkan penulis untuk menerima wang tunai RM50. Syukran jazilan buat penganjur dan semua pelawat setia laman ini yang telah menitipkan doa dan kata-kata semangat di entry yang berkenaan. Kejayaan dan kebahagiaan kita kongsikan bersama. Tahniah juga buat kesemua hampir 70 blogger lain yang telah sama-sama berkongsi cerita dan idea dalam persaingan sihat sebegini. Menang kalah adat pertandingan, apa yang lebih penting ukhwah perkenalan. =)

67 comments:

cik aisha said...

tahniah....anda mmg berbakat....:)

.: iEyLa :. said...

congrats...u deserve it..hehe

Adylia Qarissa said...

boleh buat duit raya...opsss!! duit beli juadah berbuka :D

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

tahniahhh ^____^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tahniah tahniah

:)

HaiDa HiDa said...

tahniah..

Titisan Hujan said...

tahniah
ni dh d kire duit raya la ni kn.eheheh

bak seposen

'Ainun Qalbi said...

alfun tahniah.. ya allah.. mmg bertuah anda ni erk... berbakat.... kembangkan lagi bakat dalam seni dakwah.. i'allah..

MaMa AiNi said...

tahniah qamar dpt tempat ke2..insyaallah lain kali tempat pertama pula..

izfanora said...

tahniah.. abah pun anak tunggal lelaki juga.. :)

miss fiza said...

congrats :)

Zura said...

tahniah roy..buat duit angpow...hehe

Eye_nee said...

Syukur....kamu seorg penulis yg berbakat...

Anak Wak Mail said...

tahniah..bolehlah belanja buka puasa..hihi..:)

si para para said...

dapat 50..kena
derma sikit kat kawan2.hehe

apae2 tahniah..
bakat anda di akui.

Sha said...

tahniah2!! :)

Memey Baharom said...

congrate ;)

alif haris said...

hehe .. tahniah bro ^^
best pe dpt 50 :)
sapa nk bg free2 je kan hehe

nurani said...

waa...
thnah2..
byk 2 50..kite share2 bole??hihihihih

BezBuddy said...

congrats roy!

Still alive said...

hohoiii~~~~
congrate au!!~~

shedameor said...

tahniah bro :)

azlanmatt said...

tahniah kawan...lain kali tempat pertama plak yerr..

qamarguyz said...

cik aisha:
thanz sis..
bakat berbeza tiap manusia =)

.: iEyLa :.
thanz..
harapnya memang cam tu la =)

qamarguyz said...

Adylia Qarissa:
juadah berbuka ada yang sp0nsor..
tak apa..hehE ;)

khansyaa' al khairiyah mohd ujang:
terima kasih =)
lain kali jenguk la lagi..
huhu

qamarguyz said...

::ini belog saya . cinta hati saya::
thanz atas sokongan..
tanpa anda siapalah saya =)

HaiDa HiDa:
thanz sis =)

qamarguyz said...

Titisan Hujan:
sep0sen jew?
nanti kita kasi serial ek..
hehE ;)

'Ainun Qalbi:
Alhamdulillah..
segalanya dari Allah..
moga terus ada ruangan untuk saya menitipkan pena dakwah di dunia ini..
syukran =)

qamarguyz said...

MaMa AiNi:
InsyaAllah..
minta dimakbulkan doa mama =)

izfanora:
yer ke..
anak sulong ke?
ada berapa adik beradik? =)

qamarguyz said...

miss fiza:
TQ =)

Zura:
thanz..
hehE..boleh laa =)

qamarguyz said...

Eye_nee:
Alhamdulillah..
rasa diri dihargai..
syukran atas sokongan =)

Anak Wak Mail:
belanja s0kmo..
datangnya tidak..huhu ;)

qamarguyz said...

si para para:
hehE..tiap-tiap hari kita ronda-ronda kasi derma kat kawan-kawan..
klik sana sini ;)
nyway TQ

Sha:
terima kasih..
jemput la baca cerpen tu =)

qamarguyz said...

Memey Baharom:
thanz..
salam kenal yer..
singgah ziarah selalu =)

alif haris:
Alhamdulillah..
cari idea sambil isi masa terluang..
dapat RM50..rezeki kan =)

qamarguyz said...

nurani:
hehe..banyak la juga..
seminggu dua juga tu makan masa kalu nak kumpul melalui blogging =)

BezBuddy:
thanz sis..
congratz juga da nak k0nvo..
hehe =)

qamarguyz said...

Still alive:
TQ..mai la singgah selalu =)

shedameor:
terima kasih..
huhu =)

azlanmatt:
InsyaAllah..
ada rezeki tak ke mana =)

Hiddy Asri said...

Belanja bole?

Rain said...

duit raya duit raya..

nk 10 rinngit!

;D

cik marikh said...

tahniah..
hri tu baca pon, tak tahu nak kabo ape..menusuk hati pon ade..

cx's said...

wah.. jaohnye nk komen. haaa. tu la kan. sp soh lambat2 komen. heheh btw, apa yang lebih pnting adlh ukhwah perkenalan. tahniah gituh! :)

^baju kurung^ said...

tahniah!
bila nk wat entry bru ni?

si para para said...

oh jangan lupa klik kat rumah saya.hehe

oh comelnya kelip2.
:)

= d = said...

congrats..!!
:)

missgee said...

Tahniah..
Tidak menghairankan..
Tetap suda dijangka dengan
bakat yang ada dalam diri anda :)

Srikandi Cinta said...

tahniah atas kemenangan

qamarguyz said...

Hiddy Asri:
belanja sahur?..
boleh..hehe ;)

Rain:
hahaAa..
budak tecik tak ley pegang duit banyak-banyak..nah RM1! ;0

qamarguyz said...

cik marikh:
wahH..yer ke sis..
part mana yang menusuk kalbu tu?
hehE ;)
nyway thanz sudi membaca

cx's:
tak kesah..
apa yang lebih penting, tetap komen..ahakss! ;0
thanz

qamarguyz said...

^baju kurung^:
hehE..no idea la..
ada cadangan? =)

si para para:
sure sis..
nampak je nama sy kat chatbox tu, faham-faham aje la..hehE ;)

qamarguyz said...

= d =:
TQ =)

missgee:
thanz sis..
bakat ni tak seberapa, juz perlu diasah dan dibina bersama =)

Srikandi Cinta:
terima kasih atas sokongan =)

leeya abdul said...

wah! syukur. tahniah2x..

k.leeya tulis http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/08/impian-sejuta-warna.html

Nightroad said...

mabruk2x... ^^

fuad ansari said...

tahniah.. leh tulis cerpen pas ni.. anda mmg berbakat..(",)

ANGIN ANGAN said...

tahniah.. =)

ummu said...

assalamualaikum Roy
tahniah atas tempat kedua
terima kasih sudi jenguk blog wordpress akak.selamat menyambut ramadhan al kareem

pengemis Cinta~ said...

Salam ziarah .tahniah.sememangnya anda berbakat.teruskan bertinta hikmah.

pemenang contest AKU & 24HOURS l.i.a_d.i.y. telah diumumkan.sila ke link ini.;) syukran. http://cintasipengemis.blogspot.com/2011/08/pemenang-contest-aku-24hours-liadiy.html

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam...sila ke link ini yea..

http://iniwilayahsepetkuku.blogspot.com/2011/08/mereka-yang-kenatahniah.html

:)

Dewataraya Anumerta said...

Salam Roy...kamu mmg berbakat dr dulu lg...kreatif dan puitis...truskan perjuangan kamu dlm penulisan...penulis muda berbakat besar!...ameen...huhu

-kak Nurul-(blogger tua...haha)

cart kartika said...

tahniah bro.. hebat ! =)

qamarguyz said...

leeya abdul:
Alhamdulillah..rezeki dari DIA..
thanz kak..nanti kita pi jenguk sana yer =)

Nightroad:
syukran syeikh =)

qamarguyz said...

fuad ansari:
biasa-biasa aje sheikh..
InsyaAllah, selagi ada ilham dan masa..ana akan terus menulis..
nyway syukran atas sokongan =)

ANGIN ANGAN:
terima kasih..
huhu..unik nama ni =)

qamarguyz said...

ummu:
w'slm kak..
terima kasih..
sudi-sudi la jenguk kembali =)

pengemis Cinta~:
w'slm sis..
syukran atas inf0nya..
dah jenguk dah ;)
hehE

qamarguyz said...

Wilayah Sepet Kuku:
wahH..
saya yang kena laa!
hehE..thanz sis ;)

Dewataraya Anumerta:
w'slm..
adeii..kak nurul mana ni yer?
cam kenal..tapi tak perasan pula..huhu..
nyway thanz atas sokongan & doanya..ameEn =)

cart kartika:
rezeki hari ini..
TQ =)

i am S!L4H.. said...

=) =)..

Siti Arfah said...

Wah dh agk dh, awk mst meng juga. Alhmdulillh dan tahniah ya ! :)

Mohamadazhan.com said...

salam, Alhamdulillah, rezeki murah di bulan ramadhan =)

puteraduyong said...

tahniah bro...

qamarguyz said...

i am S!L4H..:
senyum kosong jew? hehE ;)

Siti Arfah:
Alhamdulillah..
syukran yer atas agakan..
satu doa juga tu =)
huhu

qamarguyz said...

Mohamadazhan.com:
w'slm..
hope lepas ni ada rezeki di laman tuan pula..hehE =)

puteraduyong:
terima kasih =)

Siti Arfah said...

Hehe. Afwan. :)