Thursday, June 03, 2010

Nice Blogger Award..






 1- Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??
Entah kat mana la ak dapat 0ffer untuk sambung study July nie..

2- Apakah nama samaran u'all??
Adek2, emak abah panGgil abang..Famili sebelah abah pun panGgil abang..
Famili sebelah emak pulak panggil Era..Rakan2 blogger panggil r0y atau qamarguyz..

3- Berikan 3 orang yg u'all sayang...
3 orang nie tak cukup la nak senaraikan..Lain kali Tanya la 300 orang ke ek..

4- Panggilan utk si dia
Biar laa si dia jew yG tahu..baru special ckit kan? Huhu..

5- Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..
Hadiahkan daku sebuah baiti jannati..b0leh? hehe..

6- Blog mane yg korang suke visit??
Aku selalu visit blog2 yG rajin blogwalking kat page ak laa..
yG rajin dr0p c0mment ke..dalam ramai2 ada la blogger yG terasa dekat di hati..kui3! c0z nampak keikhlasan ukhwah tu kan

p/s: act ramai lagi yG telah menghadiahkan award bersama tag ini kepadaku, namun telah ku panjangkan dalam entry khas untuk award sebelum ini..terima kasih semua =)

23 comments:

Sofia said...

InsyaAllah ada rezeki dpt dimana2..

Nnt dh dpt, jgn xpg plk.. Kesian pd org lain yg apply, tp xdpt...

aNiss said...

insyaallah...
syg akan hadiahkan "baiti jannati" itu pd abg....
sama2 hitung hari...
ha!
habiskan belajar....
jgn main2....
:P
[ckap die je...kite pun sama!]
kekke...

aNiss said...

Rumahku Syurgaku

Suami perlukan belaian dari isteri yang penyayang
Yang dapat melayani dan menghiburkannya
Serta pandai mengurus rumah tangga
Itulah harapan suami

Isteri juga sangat mengharapkan suami yang penyayang
Bertanggungjawab dan berhikmah dalam mendidik
Anak-anak akan bahagia dan tenang
Apabila ibunya berkasih sayang
Bertanggungjawab mengasuh dan mendidik

Ibu bapa bahagia kalau anak-anaknya
Menyayangi mentaati dan memuliakan mereka
rasa kasih murni antara suami isteri boleh rosak
Jika masing-masing tidak berakhlak

Cinta murni antara anak-anak dengan ibubapanya
Diikat kuat oleh cinta taba i
Yang semulajadi akan punah
Jika tidak disuburkan

Cinta suci akan subur
Apabila ada iman akhlak yang mulia
Iman dan akhlak mulialah
Yang menjadi penyebab
Membentuk keluarga yang bahgia
Dan berkasih sayang.

Sehingga lahirlah masyarakat
Penyayang dan negara makmur
Hasil daripada keistimewaan
Kasih sayang dalam rumahtangga

:::lagu dr kumpulan hijjaz:::

reen_sofee said...

dapat nya!
insyaAllah!
kalo tak dapat kawen laa!
ape lagik!
hahahaha

mR.sYaH said...

semoga dapat yg dimintak..

moga berjaya bro..

Azrai Ahmad Zamri said...

to Sofia:
InsyaAllah..
hehe, kalu dapat sure la pergi..
da tak sabar nie =)

to aNiss:
hehe..
berabG syG plk dia! ;0
mGhitung hari bila la nak abis belajar nie kan..
thanz yer untuk lirik lagu tu..
lama tak dengar

Azrai Ahmad Zamri said...

to reen_sofee:
h0hoo..
nak kahwin ngan sape?
lembu kambing pun kena da duit nak bela..nie kan pulak nak jaga manusia ;)

to mR.sYaH:
harap2nya cam tu la..
thanz atas s0kongan =)

aNiss said...

ahahhahha...
gedik!
POYO....
huh!
xpe2...

DaKMuO said...

Salam..

adoi la.. kena tagging eh..

Kalo aku la kan.. jgn la di tagging..

nescaya aku wat dunno je :D

Jom Terjah > http://dakmuo.frenzyfm.my

NaNaJoe said...

hurm~~ rajin menjawab tag dgn ikhlas lg tu~~ :)
btw.. byk nana taw pas bace tag ni~~ :)

tot tot kecik said...

salam..

nape era..??

cm pmpuan..hoho..

Azrai Ahmad Zamri said...

to aNiss:
hehe..
takpe la kan =)

to DaKMuO:
w'slm..
kalu bz mmG tak layan jg..
tp b0ring2 tak tahu nak tulis apa, ser0nok jg jawab tag nie ;)
teng0k je la..da sampai 15..
banyak lg dalam st0r tue

Azrai Ahmad Zamri said...

to NaNaJoe:
sy mmG rajin pun..huhu..
kadang2 rasa melalui tag nie la kita ley saling kenal mGenal kan..tak kan nak pr0mote diri dlm entry sendiri plk, s0 bila da s0klan berkaitan peribadi melalui tag ni kena la ikhlaskan juga menjawab =)

to tot tot kecik:
w'slm..
ntah la..maybe c0z azrai ngan era tu dekat2 jew bunyinya k0t ;)

ainhany said...

salam dik Az

hmmm ..menarik tag ni..yang paling best bila soalan yg ke 5...ehemm tengah perasan nie :)

ukhuwah itu tanpa dipaksa
kehadirannya disambut
kepulangannya disusuli
menghargai dan dihargai
hikmahnya perkongsiaan
menuju fidausi

"wahai manusia, kamu adalah para fakiq kpda ALLAH, sdag ALLAH tuhan yg maha kaya dan terpuji--fathir,15

CikGadis said...

cmel logo award tue :)
baiti jannati? insyaallah~ :)

Azrai Ahmad Zamri said...

to ainhany:
w'slm kak..
huhu, kenapa ngan s0klan tu ek..perasan ke perasaan..huhu ;)
InsyaAllah, m0ga ukhwahfillah kita menuju ke jannah yG abadi

to CikGadis:
hehe..
kalu berkenan amik la..
bawak pi simpan kat umah ek =)
InsyaAllah

afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry aku lambat balas... agak sibuk kebelakangan ni

geng blogers pantai timur tu... thanks inform ye

gades ain said...

Era? mcm name pempuan ah bro. hihi. btw, smbg master ke?

Wasatiah Gurlzz said...

bdk kecik, dpt msuk mana2 'u' nnti, jgn lupa bitau akak...sajek nk psiko hang....hahahaha

Azrai Ahmad Zamri said...

to afzainizam:
u r welc0me..
tuan ni blogger dr pantai timur gak ke? huhu..

to gades ain:
cam era fazira jew kan..hehe..
tak la, baru nak sambung degree

to Wasatiah Gurlzz:
h0hoo..
nak main psych02 plk budak besar nie yer..silakan ;)

RoMz said...

wahhh.. rajin nye jawab tagged nie.. panjang nye aniss komen.. =)semoga dapat tempat best sambung belajar nanti..

Azrai Ahmad Zamri said...

to RoMz:
huhu..ada masa ni ley la layan tag ni b0h..sj je aniss tu nak gediks2..kui3! ;)
InsyaAllah, thanz

illa anuar said...

biar sy jew yang tahu...
era..jgn nkl2 taw!!
baiti jannati....OK!=P