Thursday, January 28, 2010

Langkah Kehidupan (bahagian 2)


21-12-09 (Isnin) _ 23-12-09 (Rabu)
aku menaiki bas ke KUIM (huhu..bajet tak dak pulak nak drive sendiri). AlhamdulilLah, result last sem masih 'mantain' walaupun agak 'dr0p' ckit..cume tercicir di sem pertama, anugerah TNC pasti dalam genGgaman..insyaAllah..
dah seatle amik result & uruskan b0rang berhenti, es0knya aku & rakan2 male nurse yang baru menghabiskan LJM di0rang merayau2 sekitar k0ta Melaka..lunch di Pantai Pangkalan Balak, men0nton Avatar & berkara0ke di Megamall Dataran Pahlawan, 'lepakinG' di dataran Ayer Keroh  n then 0verni8 di Pantai Tg. Puteri

PaGi rabu aku menuju ke KL sendirian, bertemu s0rang rakan di sana & sh0ppinG memb0rong buku2 yang dah dilistkan..


25-12-2009 (Jumaat) _ 28-12-2009 (Isnin)
aku bersama famili menGinap di De' Palma Hotel bagi menghadiri majlis persandingan sepupu sebelah abah aku - Kak Ya anak Mak Ngah..sambil2 tu r0und sakan la di Ampang Point..huhU..



petang Sabtu, kami sefamili meneruskan perjalanan menuju ke utara, Bukit Merah Laketown Resort destinasi seterusnya.hmM..b0leh tahan la best tempat nie, tapi time cuti memang sesak giler la.. 

keesokannya kami sempat sinGgah di Ipoh menemui Pak Anjang & isteri yang baru pulang dari tanah suci Mekah, seterusnya bermalam di Shah Alam, rumah sepupu sebelah emak..aCt masing2 da kepenatan untuk terus pulang ke Ganu kerana jalan sesak teruk..hari pun udah makin larut...

23 comments:

deqyalalink said...

wah banyak bjalan :) datang singgah kejap :) nak sy dtg lagi ke? tggalkan link anda in my blog keh :)

Azrai Ahmad Zamri said...

to deqyalalink:
huhU..time tu mmG brjalan tak hengat..
sila2..rajin2 la singGah lG =)

Tihara said...

bukit merah tu dekat dgn kg sebelak mak akak..Gunung Semanggol

miera said...

salam..
encik azrai bila lak nak kahwin?heheheh

etuza said...

azrai salam..
Best gak sharing membaca hehe! macam-macam perjalanan hidup kan.. azrai dah dpt kursus ke? isilah apa2 manatahu dapat kerja tu. Prinsip pakcik ialah mesti cuba,dapat tak dapat itu cerita belakang, kerana bila yang baik kita tak cuba ada kesalan, so bila dah cuba maybe jawapan dukacita itu kira ok sebab kita dah try pohon.Saya doakan family azrai sihat2 ya.K bye baru siap alat bantu mengajar esok..hehe!

Azrai Ahmad Zamri said...

to Tihara:
yer ke kak..nape tak cakap awal2..
kalu tak da singGah makan..huhE

to miera:
w'slm..
huhU..lambat lG la cik k0tak..
umur masih muda ;)

to etuza:
w'slm pak cik..
huhU..sj k0ngsi penGalaman..
buat rakan2 yG selalu tanyakan prkembanGan sy skrG..
syukran atas d0a & pesanannya..
insyaAllah =)

maisyara pot! pot! said...

hehehe.. happy jep.. kuat bace buku ney.. ^^

mai ulat buku novel cintan jep.. xD

Azrai Ahmad Zamri said...

to maisyara pot! pot!
hehE..b0rinG2 nie buku jew la peneman..selain bloG nie..

amira said...

salam.
adik pn nk tny soaln yg sma.
haha,
xnk khwin lg ke?
ya,abg!
jwp2.
ada calon nya??
hehe.
gurau jea

p/s: sy pngkat adik,so sy bhasa diri as adik kay. hehe.

Azrai Ahmad Zamri said...

to amira:
w'slm..
hehE..panas plk s0klan tu kat entry nie..umur msh muda..tiba masa, tempat & keadaannya nanti insyaAllah datanG jua..

p/s: 0K..tb2 rasa cam da senja plk..kui3!

amira said...

haha. lucu btol.
jgn lupa jmput adik ya.
adik org 1st yg kena djmput. haha.

p/s: bkn snja,tp mlm. hehe. gurau jea ya abg.

irarwww said...

ehhh, ampang point la.
not ampang mall

Azrai Ahmad Zamri said...

to amira:
InsyaAllah..
nnti buat pnGumuman besar2an kat blOg nie, jemput semua rakan bl0ggers..huhE

to irarwww:
huhU..silap plk..
tak biasela, tempat orG

mutiara said...

o..ni la pak anjang..huhu..sejuk je tgok air muke dia..

Azrai Ahmad Zamri said...

to mutiara:
yurp..moga dia mndapat haji yG mabrur

Mohd Shahrul Hafizi said...

Mak ai! X penat ke weh. Macam pusing satu semenanjung je ko ni.

LUKISAN PENA said...

dulu..aku pernah kerja kat bukit merah laketown resort

Azrai Ahmad Zamri said...

to Mohd Shahrul Hafizi:
HahaAa..tahu tak pe..
mmG penat w0oo..sampai Ganu duk trbungkam jew la..

to LUKISAN PENA:
0ic..masyuk ar kan..
hari2 ley main air..kui3! ;)

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Asalamualaikum. Laa, ko study kat KUIM ke? hehe, baru aku tau. :) Bila grad bro?

Azrai Ahmad Zamri said...

to Amirul Faiz Abd. Razak:
w'slm..yer la..
huhU, insyaAllah Ogos nie..
lambat lG..

Aii_die said...

salam..abg senior
teruskan perjuangan mu...
dalam menempuhi liku-liku kehidupan ini.......
saya doakan abg...
n ceria2 selalu....:)

Lavanya said...

ya its nice post......

Azrai Ahmad Zamri said...

to Aii-die:
w'slm..
aik, sape plk nie ea..cam kenal je.. =0 huhU..nnti abG terjah..
insyaAllah, syukran..
kamu pun same

to Lavanya:
thanz.. =)