Monday, January 11, 2010

Langkah Kehidupan (bahagian 1)


13-11-09 (Jumaat):
aku akhirnya berjaya menamatkan pengajian di KUIM setelah 3 tahun berada di bumi bersejarah (Melaka) ini..setelah menamatkan 'last paper f0r da last sem', aku dijemput oleh famili untuk berangkat meninggalkan k0lej tercinta..al-maklum laa, segala harta benda & khazanah keperluan perlu diangkut bersama..huhU..


::kolej yang banyak mengajarku tentang
kepimpinan & kematangan::

14-11-09 (Sabtu):
aku bersama famili berada di rumah pak anjang (bapak sedara sebelah abah) di Ipoh, Perak bagi mengiringi pemergiannya ke tanah suci Mekah untuk menunaikan ibadah haji..hmM, rasenya pak anjang nie la bapak sedara yang paling rapat dengan aku..terasa sebak juga saat memeluknya sejurus sebelum berangkat pergi..
sebelum pulang ke Kemaman kami sempat singgah menemui Azie (adik pertamaku) di UiTM Shah Alam.. 

19-11-09 (Khamis):
aku dan abah menuju ke Besut, Terengganu untuk mengambil adik kedua b0ngsuku yang pulang dari asrama MRSM Besut sempena cuti persekolahan..huhU, sebagai pemandu kedua famili wajiblah aku ke mana2 menemani abah untuk perjalanan yang agak jauh..bergilir2 memandu..

05-12-09 (Sabtu):
aku memandu sendirian menuju ke KMPh, Gambang, Pahang untuk bertemu rakan di sana.. maybe dah agak lama bercuti, membuatkan hati mula terasa bosan..bersiar-siar di sekitar bandar Kuantan  & menonton filem Santau di samping menjenguk2 ke Bukit Gambang Resort City yang baru dibuka..
::berlatarbelakangkan taman tema air
di Bukit Gambang Resort City::

11-12-09 (Jumaat):
aku bersama famili mengembara lagi menuju ke negeri Cik Siti Wan Kembang bagi menghadiri majlis graduasi adik keduaku di MRSM Kuala Krai setelah menamatkan peperiksaan SPM baru2 ini..kami bermalam di sana semalaman sebelum pulang keesokan harinya setelah majlis tamat..dalam perjalanan, kami sempat menziarahi rakan abah yang terlantar di Hospital Kuala Terengganu..  
 ::adikku, Is (kiri sekali) bergambar kenangan
bersama rakan2 seperjuangannya::
 
p/s: catatan perjalanan ini sekadar berkongsi pengalaman..buat pengetahuan rakan2 yang mengenaliku di alam nyata & sering bertanyakan perkembangan diari hidupku..

11 comments:

Iznie said...

oh...perjalanan hidup ea... :)

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

patot la baju konvo mcm kenal.. eheh, MRSM rupenye~ hehehe :D

Azrai Ahmad Zamri said...

to Iznie:
yer..jalan2 cari pengalaman..huhu

to -eLienZ 87-
a'ah, mst ex mrsm gak nie kan.. =)

ainhany said...

salam azrai

ooo tahniah ye..bila gamaknya konvo kan.....pasni sambung blejaq lagi tau..alang2 menyeluk pekasam.......

Zura said...

entry 4 in 1...agaknye org lelaki suke bnde simple kan...???

feerairish said...

tahniah..dpt jgk hbskan belajar..saya nak sambung belajar pun tak dpt memikirkan pasal keluarga je...

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

of course~
ex-Mrsm Langkawi :D

Riesna Zasly said...

nice diary hidup..
santai dan menarik

saya pelukis di ipoh nih... studio di tmn rishah..

selamat grtaduasi buat adik ya

Azrai Ahmad Zamri said...

to ainhany:
w'slm..huhu, bulan 8 nanti baru k0nvo..insyaAllah, ada rezeki dapat la sambung julai nie..d0a2kn yer =)

to zura:
hehE..nak tahu simple or tak saudari bace2 la entry2 yG laen jG yer.. =) act ruangan ni bukan f0kus utama di bloG sy spt lain2 bloG catatan diari hidup, juz sbgi selinGan sj...

to feerairish:
thanz.. =) tak ape la, tak da rezeki belajar inf0rmal pun tetap ley belajar secara tak f0rmal kan..di mana2, bila2 masa.. sy cuti2 nie pun masih belajar untuk mempertingkatkan pnguasaan BI & pngetahuan agama..sendiri2 je..huhU

to -eLiEnZ87-:
0IC..batch SPM 03/04 la yer..
maybe da kenal kawan sy kat sana

to Riesna Zasly:
thanz yer..
teruskan berkarya =)

HaDi said...

salam sahabat..
nice diary...
bacaan ringkas yg merehatkan minda...=)

Azrai Ahmad Zamri said...

to Hadi:
w'slm..
huhU, kadang2 perlu jgk semp0i ckit kan..jenguk2 la lG diari ringkas yG akan datanG.. =)