Sunday, August 21, 2011

Ucapan Raya Paling Kreatif

Kini kita telah tiba di 10 hari terakhir Ramadhan. Lagu raya makin rancak berdendang. Ucapan raya juga sudah mula bertukar-tukaran. Maka di kesempatan ini, penulis mengambil kesempatan untuk menyampaikan salam kemaafan. Buat semua rakan dan taulan khususnya para blogger sekalian. Sebelum nantinya semakin sibuk dan tidak cukup tangan. =)


Berlalu sinar Ramadhan
daku infaki tamu ujian
berlalu cahaya Syawal
daku jejaki desa kenangan

Dalam gema takbir
daku memuji kebesaran Tuhan
dalam alunan tahmid
daku sujud penuh kesyukuran

Bersama huluran salam
daku pohon kemaafan insan
bersama ukiran senyuman
daku harmonikan sebuah persaudaraan

Kasih ditabur seharum kasturi
pusara nenda daku ziarahi
kasih disiram tumbuh mewangi
tua dan muda hibah diberi

Moga berbahagia di lebaran ini..
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin


p/s: Ucapan ini merupakan entry penyertaan bagi GA bertajuk 'Ucapan Raya Paling Kreatif' anjuran blogger Adza Danial Haiqal. Bagi sesiapa yang berminat untuk turut serta, bolehlah ke laman penganjur untuk maklumat lanjut. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 21 Ogos 2011.

39 comments:

Adza Danial Haiqal said...

tarikh tutup penyertaan pukul 10 mlm. time kaseh sbab sudi join GA sy

Adza Danial Haiqal said...

http://adzahaiqal.blogspot.com/2011/08/ucapan-raya-paling-kreatif-sudahpun.html

lilypelangi said...

waaa.. best2 ~ all the best :)

cik pha said...

oke aku rasa kretif ni aku rasa dah layak dah ni kalau nk menaang ahhaa



*terima kasih sebb tag :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

gudluck ye :)

Ct Aja said...

good luck..selamat berpuasa, selamat hari raya...

nadia fatihah said...

pergh, memang jiwa seni. btw gudluck.

selamat beraya jugak :)

.MEOW. said...

Assalamualaikum, hello hi hi.

..
Kan besh kalau kata2 tu melayang masuk kat peti surat rumah saya. :3
INDAH. boleh melayang owh baca haha !

As always, my prayer's with you.
All the best.

Adylia Qarissa said...

Selamat hari raya...gud luck!

hyz said...

terlepas lagi contest... semalam punya contest rm10 duit raya pun sy terlepas..... aisshhhhh x dok rezeki... sob.. sob.. sob.. pape pung, gud luck pada incik qamarguy

run aziluz said...

salam n hi :) orang datang sini nak bagitau

blog yg dulu tak betul sikit. ni link blog baru. kalau ada masa datanglah okay :) blog lama tu dah tak guna lepas ni, guna blog baru je.

runaziluz.blogspot.com

emy zulaiha said...

gud luck!hehe salam lebaran ye!.hati-hati di jalan raya ingtlah org yg tersyg.ngeehh =)

Zetchi Henry said...

semoga berjaya
;-)

si cantik sally said...

haduii..sibok sgt shopping smpai x sempat terjah sini,,,eeh best ucapan uh..tapi nak join date dah expired pulokkk..gud luck oke

MaMa AiNi said...

salam aidilfitri buat qamar dr mama & family..gud luck untuk GA ni !!..

Lea IsNaw! said...

nak kad raya satu!

Cik Siti Aziz said...

wah..pndainye berbhase..huhu

adrinaqamarina said...

bro memang pandai buat ucapan ucapan macam ni kan? :)

Amy Syaquena said...

Good luck bro..

Salam kenal , singgah dan follow sini.. jom singgah belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/jatuh-cinta-dengan-budu-layan-colek.html

Leeya Hezlin said...

gud luck.. :)

cart kartika said...

tahniah la ye..

caliph shuriken said...

gud luck ^^

ILA HonEyBuNNy said...

good luck....;-)

♥♥ arabella ♥♥ said...

oke. dimaafkan =)

qamarguyz said...

Adza Danial Haiqal:
Terima Kasih juga kerana sudi menganjurkan GA ini..
apatah lagi dengan memilih No. sy sebagai antara yg bertuah..hehE =)

lilypelangi:
hehE..ucapan ikhlas buat rakan-rakan blogger..GA ini tak memilih pemenang berdasarkan ucapan pun =)

qamarguyz said...

cik pha:
hahaAa..
layak tak layak no dua..
yang penting ada tuah..
sape tahu ;0

::ini belog saya . cinta hati saya::
thanz..
tak jemu-jemu dia wish luck yer =)

qamarguyz said...

Ct Aja:
thanz sis..
mana duit raya?
hehE ;)

nadia fatihah:
ingat perempuan jew ke ada jiwa seni? hehE..TQ..
selamat hari raya sis =)

qamarguyz said...

.MEOW.:
w'slm..
l0rr..apasal tak inf0rm awal-awal nak kad raya..kalu tak boleh kirimkan..
sekarang tak sempat daa..abang p0smen dah cuti ;0
nyway thanz atas doanya..
Alhamdulillah, dah berjaya

Adylia Qarissa:
Salam Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin =)
TQ

qamarguyz said...

hyz:
hehE..lain kali singgah s0kmo sini..
baru tak terlepas ;)
GA ni pun tawarkan duit raya juga..RM20, RM10, RM5

run aziluz:
w'slm..hyE
o0h, nape jadi cam tu yer?
nyway thanz c0z inform..
nanti kita jenguk =)

qamarguyz said...

emy zulaiha:
Salam Aidilfitri sis..
syukran atas ingatannya..
sama-sama la kita beringat..
dalam bersuka ria, hulurkan jua pada yg tiada =)

Zetchi Henry:
thanz..
no dua pun jadi laa =)

qamarguyz said...

si cantik sally:
hehE..bershoping sakan yer..
tak apa la, asalkan masih sempat menjenguk..lain kali ada contest lagi k0t, tunggu saja =)

MaMa AiNi:
terima kasih mama..
Salam Lebaran jua buat mama & famili =) Alhamdulillah, ada rezeki kali ini

qamarguyz said...

Lea IsNaw!:
bagi la dulu..
then tulis cam nie:
'pecah kaca pecah gelas,
sudah baca harap balas'
kui3! ;0

Cik Siti Aziz:
budi bahasa kan budaya kita..
hehE ;)

qamarguyz said...

adrinaqamarina:
hanya si adik yang lebih mengenali abangnya..kui3!
betul la tu kan ;)

Amy Syaquena:
Salam perkenalan..
thanz sis..dah follow kena la singgah selalu taw..hehE..
jap lagi kita pi lepak sana plk yer =)

qamarguyz said...

Leeya Hezlin:
thanz sis =)

cart kartika:
tahniah?..
dah tahu keputusannya yer =)
Thanz..huhu

qamarguyz said...

caliph shuriken:
thanz br0 =)

ILA HonEyBuNNy:
thanz sis =)

♥♥ arabella ♥♥:
kui3!
bermaaf-maafan amalan mulia kan..
terima kasih =)

Anif Abdullah| AA said...

good luck :)
selamat hari raya eh.. ^^

Lalalililulu said...

nice poem..anda memng hebat,,,

gud luck...

n

selamat hari raya...

qamarguyz said...

Anif Abdullah| AA:
thanz br0..
memang ada luck kali ini =)
Salam Aidilfitri

Lalalililulu:
syukran sis..
Alhamdulillah, bakat kurniaan-Nya =)
Salam Aidilfitri

Anonymous said...

Watch nude girls on Webcam..
Sign-Up now free.
[url=http://tinyurl.com/signup-free-cams][img]http://wm.mtree.com/images/banners/sm/sm_300x250_01.gif[/img][/url]