Thursday, April 22, 2010

My First Time...

 
TAG 9 :  FEZZ-ANNA

5 facts about me..
1. abang kepada 5 orang adek p0mpuan
2. orang cakap sy comel?..
3. law student..becoming lawyer, insyaAllah
4. sangat suka membaca & menulis
5. suka memerhati perkembangan p0litik semasa (negara & dunia)

5 things that scares me..
1. kehilangan insan-insan tersayang
2. terkandas dalam pelajaran
3. gagal dalam apa yG diusahakan
4. kena saman ngan p0lis trafik..da 2x kant0i bawak laju..huhu
5. jadi mangsa kezaliman penjenayah..esp penjenayah seksual..uik?!

5 words i say a lot..
tidak dapat dikenal pasti..kajian akan dilakukan secara lebih terperinci selepas ini..

5 valuables in my life..
1. Islam & iman
2. diri sendiri
3. famili
4. ilmu yG dicari & disebarkan
5. harta yG diperolehi hasil titik peluh sendiri

5 of my first times..
1. 1st time ada blog sendiri
2. 1st time ditag oleh fezz-anna
3. 1st time dapat cgpa tinggi ketika di KUIM (walaupun da main ngan p0inter ni sejak form1 lg)
4. 1st time bertanding dalam pilihanraya kampus dan memegang jawatan utama sebagai pemimpin pelajar semasa di KUIM (walaupun da selalu turun mengundi memilih pemimpin pelajar sejak form1 jg)
5. 1st time mendapat result kurang cemerlang 'in big exam' ketika SPM

51 comments:

.:reine:. said...

eh eh x tdo lg roy? berceloteh pulak dea..haha

5 facts bout me no 3 tu klaka..but its true lolx :P

p3perak said...

my 1st time??
lupa dah..

hehe..

pernah terkandas jua..

cikgadis said...

uik uik?
apa ni? *bluurrr

:p

Cik Mirara said...

salam.
1st time dpt abg cun!
hehe.
gurau.

1st time mira jd prempuan.
hebat x?
alhamdulillah, byk klbihan jd prmpuan ni.
syukur.
^-^

nasikputeh said...

mangsa jenayah seksual ye?
xpe.bersabarlah. hubungilah talian nur.


hihi

FARHANNA~ said...

Hehe...
1st time bertnding dlm plhnrya kmpus
n pegang jwtn tertinggi KUIM...
sweet memories tu kn..
Kami kt KUIM nie, sntiase rndukn kpmpinan abg azrai...;)

NUNU EERA said...

im scare of roadblock wlpn xde pape salah.. huhu..

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

eh3~awak comel ke azrai??iye2 aje..hehehe

aZHIeeDA said...

hu..fobia roadblock juge..

NichKhun said...

hehehehe cam tak pecaye je tak penah kena tag.. hahaahaha

DR sakura said...

salam....
macam2 lah dia ni...

Azrai Ahmad Zamri said...

to reine:
hehE..
da memang kenyataan pun kan sis =)
buat2 tanye plk..bukan selama ni kita same2 tak tit0 ke? kui3!

to p3perak:
huhu..
jangan dilupa sis..
ambil jadikan teladan pengajaran..
gagal itu langkah wajib menuju kejayaan kan =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to cikgadis:
hehE..
kenapa tiba2 blur plk masuk cni?
salah parkinG ke..kui3! ;0

to Cik Mirara:
wAaa..sapekah gerangannya abG yang cun itu..b0leh berkenalan? ;)
huhu..
betul2..tapi laki pun tak kurang hebatnya kan..kita sama2 saling menguatkan..hehE

Azrai Ahmad Zamri said...

to nasikputeh:
hehE..
terima kasih atas cadangan..
amat2 membantu insan yG lemah seperti sy ini.. ;0

to FARHANNA~:
huHu..
itulah hakikatnya..mmG sweet, apa yG penting banyak pengalamn & pembelajaran dapat ditimba.. =)
hehE..
yer ke rindu?
apalah ada pada insan kerdil ini..kui3!

Azrai Ahmad Zamri said...

to NUNU EERA:
ehk..
jangan la cam tu..
nanti abang misai ingat kita ada buat salah plk, abis dicari puncanya..huhu

to pRouD2byAyA♥♥♥:
hahAaa..
yaya memang, tak pernah akui kec0melan kite..jelez ar tu! ;0

Azrai Ahmad Zamri said...

to aZHIeeDA:
huhu..f0bia2 ni mesti da pengalamn silam kan.. =)

to NichKhun:
sis ni mesti tak baca betul2..
sy tak kata tak pernah kena tag, tapi tak pernah kena tag dengan fezz-anna tu je..1st time la nie..ada paham? =)

to DR sakura:
w'slm..
macam2 ada..
jangan jelez..hehe ;)

ainhany said...

salam azrai,

amboi2 byaknya 1st..tahniah2..bertuah noo ibu bapa melahirkan bakal tuan peguam become haKim nnti..
"M'bela dgn tepat dan menghakim dgn ADIL"

Amy Syaquena said...

salam perkenalan..just follow ur blog..harap sudi membalas kunjungan ye...

FARHANNA~ said...

hikhikhik...
insan kerdil itulah, yg istimewanye..;))
Hope abg bjye di dnia n akhrat...
aminn~

Cik Mirara said...

nama nya ialah abg azrai ahmad zamri.
hehehe~~~
kenal x??
haha.

adrinaqamarina said...

de tak first time dapat adik kembar?
hihi~
jk...

ouh...
kembar sy ne ex mrsm eh...
:)

Anonymous said...

salam awk..
sy br first time dpt ank buah..
hehe..x sbr nk jmpe die..
excited jd makngah ni..hihi..

awk bile plak first time nk jd paklong?? kui3..;)

rizal jabai said...

aku kagum pasal ko
HEBAT..akan ku ikuti jejak langkah mu...

a kl citizen said...

aktif juga ya...
bakal lawyer ...gud

Nuraisyyah said...

husyooo..my 1st time ni bace tag org..hahahak..pe2 pn..crite hdop yg MENARIK...:) heheheh..keep it up..

Hana Picca said...

selamat berjaya dalam bidang diceburi..

tunoor73 said...

apa2 pun akak ucapkan good luck..semoga akan tercapai menjadi seorang lawyer yang dihormai nnti..

zulkbo said...

salam azrai..
ha ha..kena saman??
sama lah kita
saya pun fobia juga

Azrai Ahmad Zamri said...

to ainhany:
w'slm..
hehE, peguam pun belum jadi da keluar hakim plk yer..d0a2kan la kak.. =)
InsyaAllah..
kebenaran & keadilan wajib ditegakkan

to Amy Syaquena:
w'slm..
thanz sudi sinGgah & f0llow my blog..lawatan balas akan menyususl =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to FARHANNA~:
InsyaAllah..
harapnya cam tu la kan..
syukran atas d0anya =)

to Cik Mirara:
ehk?..
cam pernah dengar itu nama..
tapi di mana yer..hehE

Azrai Ahmad Zamri said...

to adrinaqamarina:
ehk..lupe la nak masukkan fakta tu..s0ry2.. ;0
a'ah..dr f0rm1 lg da masuk mrsm

to Anonymous:
w'slm..
waAaa..Tahniah2!
hehE..tak nak la jadi paklong..
nak jadi pakngah boleh? ;0

Azrai Ahmad Zamri said...

to rizal jabai:
ehk..
k0 salah orang ke ni br0?
terpinga2 plk ak k0 cakap cam tu..huhu

to a kl citizen:
ada kesempatan ley la digunakan..h0pe lepas ni ada lagi peluang2 cam tu.. =) InsyaAllah..d0a2kan yer kak

Azrai Ahmad Zamri said...

to Nuraisyyah:
waAa..betul ke?
Tahniah la.. =)
thanz..rajin2 la baca lain2 entry, InsyaAllah banyak lg citer hidup yG boleh dik0ngsi bersama..

to Hana Picca:
InsyaAllah..thanz =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to tunoor73:
terima kasih kak..
amat2 hargai & terharu mendengar itu..InsyaAllah, sama2 d0akan yer..
taknak la jd l0yar buruk je s0kmo..huhu

to zulkbo:
w'slm..
hehE..tu la pasal tuan..
sekarang da berhati2 sikit ngan speed trap nie..

yAtiE said...

tahniah utk sume kecemerlangan anda yer
huhu

oh, im new here..hehe

cheeky caca :) said...

budak baru berbloging . mcm mner nak mengetag orang , n mcm mner org tu nak tawu yg dy di tag ? sory byk tnya

Azrai Ahmad Zamri said...

to yAtiE:
hehE..thanz sudi bertandang..
nice to meet u =)
cemerlang? biase2 sj..

to cheeky caca :) :
hyE..takpe, tanye la mana yG nak tanye =)
tag ni act cam surat berantai la..selalunya pd tiap tag, last question memerlukan kita jawab kepada siapa lagi kita nak tag ni disampaikan seterusnya..then mereka2 yG terpilih ini akan diinf0rm la..

macam tag di atas ni pun, act last Q memerlukan sy tag lg lima blogger..tp sy mmG jenis yG kurang suka tag blogger lain, s0 sy tak sampaikan.. if sis mahu, sis boleh ambil s0klan ni, siapkan & then tag lagi lima rakan blogger lain..jangan lupa inf0rm kpd mereka bahawa mereka telah ditag, selalunya melalui chatb0x laa..

sugar said...

haha. kenapa letak ' ' kat 'in big exam'...? yeahhh. so-called big exam.

tapi penting juga.tapi tak berapa nak penting kalau nak banding dengan exam2 laen.lagipon..awak kurang cemerlang kan. no hal lahh.

ada yang score spm...tapi exam kat U, hancor gila.macam saya.huhu.

AiNnUr FaRihAh said...

waahh...1st time tag...

best tag mengetag ni..

tp ainnur da lama tak buat..

anyhow..

nice to know u...

slmt berkenalan..=)

cheeky caca :) said...

ok . thnx awak :)

Azrai Ahmad Zamri said...

to sugar:
hehE..tak penting ke spm tu?
penting w0oo..pemula langkah yG lebih baik..walaupun ia tidak semestinya demikian ;)

to AiNnUr FaRihAh:
hehE.. bole la layan isi2 masa lapang..penuhkan entry..
nice t0 meet u too..
salam ukhwah =)

maCy said...

valuables in life :)

mira amira said...

ye ke anda rasa anda comel?
hehe =)

aienzunnur said...

semoga tidak kantoi lagi..=p

etuza said...

Salam azrai.
Hidup ini macam2 rasa, kegembiraan & sedih silih berganti. Kegagalan dan kejayaan, bertemu dan berpisah.
Sahlah tu comel ( bahasa baru ke untuk lelaki : )
Tahniah berjaya menjawap tag ni

budak hitam said...

Salam.. nak menyibuk jgk.. :P

comei ke encik ni?? mmg comei..mcm bulan.. hehe..

sy x pnh pun kna saman.. hebat x?? (coz x pnh bwk kete pun.. hehehe)

ouuhh laki pun ad yg jd mangsa jenayah seksual??

memori 1st time tu sllu jadi benda yg paling kta igt kan?? 1st time knl azrai ms contest kunci.. jum join cntest arieza lg.. kali ni contest hangit lak.. hehe arieza.. i tlg promote contest u.. ngeee

Azrai Ahmad Zamri said...

to maCy:
hehE..thanz =)

to mira amira:
kan da cakap orang lain yG rasa & cakap cam tu..jangan salahkn sy ;)

to aienzunnur:
huhu..kant0i part mana yer?
nyway thanz.. =)
InsyaAllah

Azrai Ahmad Zamri said...

to etuza:
w'slm..
hehE..entah la bahasa baru ke apa, da di0rang selalu cakap cam tu..baby face k0t? ;0
nyway betul la tu apa pakcik cakapkan, hitam putih kehidupan itulah penyeri kan..

to budak hitam:
w'slm..
silakan mnyibuk selalu..huhu..
tp bulan c0mey ke? sy tahu bulan bersinar jew.. ;)

hebat la c0z tak pernah bawak kete..selalu kete je yG bawak kamu pi mana2 kan? kui3!
0f c0rse..nak2 buat budak c0mey cam sy..kena selalu berhati..hehE..

0ic, 1st time kita kenal time tu yer?..sy tak perasan plk..kamu j0in la dl, nanti da peluang sy ikut..huhu

NaNaJoe said...

abg kpd 5 adik pmpn????pergh!!!ko mantap bro!!payah nak jaga tu...

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

hahahaha~xde krja yaya nk jeles2 ngan awk..bueksss~dah la utang epo lekor ngan yaya..isk3...

Azrai Ahmad Zamri said...

to NaNaJoe:
hehe..
mantap ek?
mmG payah la..sama cam nak jaga k0 agaknya.. ;0

to pRouD2byAyA♥♥♥:
hehE..
salah la ek..
bagus2..tak el0k jelez2 nie ;)
utanG? ala..yaya yG tak dtG tuntut kan..wat tak tahu je la..kui3!