Thursday, August 18, 2011

Menanti Hadiah Misteri

        18 Ramadhan. Ramadhan berlalu dengan rahmat-Nya, kini kita mencari maghfirah keampunan-Nya, agar nanti kita dijauhi dari azab dan seksa-Nya. Wajah usia semakin tua, menjadikan kita khalifah yang pelupa. Manfaatkanlah sisa Ramadhan yang ada, kerna ianya bisa jadi yang terakhir buat kita.

Alhamdulillah. Segala suka dan puja hanya bagi Dia. Melalui ilham jiwa dan hati yang merasa, tinta penulis akhirnya berjaya menambat hati penganjur bagi contest ‘Aku & 24 Hours’ anjuran blogger Pengemis Cinta. Penyertaan penulis menerusi nukilan ‘24Jam: Pesan Buat Khalifah’ pada penghujung bulan yang lalu telah dipilih sebagai pemenang tempat pertama. Penulis telah menerima top-up bernilai RM30 dan dijanjikan dengan sebuah Hadiah Misteri. Bagaimana rupa, bentuk dan harganya masih belum sempat untuk dikongsi, kerana penulis sendiri harus sabar menanti. InsyaAllah, pihak penganjur akan menyampaikan hadiah tersebut seusai sahaja Ramadhan ini, tatkala Aidilfitri menjelma lagi. Ribuan terima kasih buat penganjur dan kesemua rakan blogger yang telah sama-sama menitipkan doa dan kata-kata semangat di entry yang berkenaan.

Di kesempatan ini juga, penulis ingin mengucapkan terima kasih buat blogger sis Xerra atas pemberian hadiah bagi contest ‘Sape Buat Dia Dapat’. Hanya dengan menulis satu entry mudah, siapa sahaja boleh mendapat hadiah. Alhamdulillah, hadiah yang dijanjikan telah selamat tiba tengahari tadi. Gatsby. Memang sudah lama teringin nak pakai, cuma belum terbeli dengan duit sendiri. Syukran sis. Moga murah rezeki, lain kali boleh buat contest lagi. =)

39 comments:

Adylia Qarissa said...

setiap kali join contest mesti menang..hihiii..bertuah kamu :D

nurani said...

mst menang..tahniahla awk.:)

sara zainol said...

taniah.. menang lagi ye.. ngak mau menjadi penulis ke? hasilkn buku sendiri..

si cantik sally said...

wah!!walaupon hadiah tak seberapa tapi konfom ad nilai sentimental value ye kan kan kan...best!!!tahniah.......

cik pha said...

ayuh kita sama2 menunggu hahahhaa

alif haris said...

hehehe ..
mari kita tunggu sama2 :D

MaMa AiNi said...

tahniah !!...jadi pemenang lagi,murah rezeki dibulan ramadhan ni !!!

cik aisha said...

murahnye rezeki tuan blog ni dgn contest...tahniah2..:)

CETUSAN SEIKHLAS RASA said...

Tahniah!!!!

nadia fatihah said...

tahniah! :)

Nur Fannun said...

wah, caya la bro, asal msuk contest je menang..1st place lak tu..tahniah!!! Mumtaz!

Aida Omar said...

Tahniah qamarguyz..terpilih sudah tempat pertama pula tu. mmg dh dpt agak ^_^

syErAh said...

alhamdulillah tahniah menang...=)

murah rezeki...er..nak duit raye sikit. hehe =p

pengemis Cinta~ said...

Assalamualaikum..mabruk alaika..;)hehe.tunggu jangan tak tunggu..eh2 rasa mcam nak postpone lagi sbulan..;) grau jak..pc minta maaf ea, sebab terpaksa lambat pos hadiahnya, its all abt time kan bulan puasa, tak keluar.;)

etuza said...

ASALAM..TAHNIAH blog azrai pilihan mendapat award dari EWWK tengoklah kalau ada masa ya..

si para para said...

tahniah sahabat..kamu memang berbakat..

anamizu said...

wahhh tahniah3 ^__^

emy zulaiha said...

tahniah.murah rezeki anta! =)

putry arisa said...

tahniah ea...
talented.. so.. mesti dpt habuannye.. hihihi.. =)

qamarguyz said...

Adylia Qarissa:
Alhamdulillah..
setakat ni macam itu la..
murah rezeki bulan ni =)

nurani:
thanz sis..
kalu contest maybe ada peluang, kalu GA payah sikit..hehE =)

qamarguyz said...

sara zainol:
waHh..besar cita-cita tu..
tapi ada ke yang nak membaca? =)
hehE..kalu ada peluang dan bimbingan..mungkin juga kan

si cantik sally:
betul..
nak-nak bila dah lama tak dapat hadiah dari rakan-rakan blogger..
maklumlah da hampir setahun tidak mengaktifkan diri =)

qamarguyz said...

cik pha:
menunggu buah yang pastinya akan gugur..huhu ;)

alif haris:
wahH..
dia pun nak menunggu?
tunggguuuu...

qamarguyz said...

MaMa AiNi:
Alhamdulillah mama..
syukran juga atas doa dan sokongan =)

cik aisha:
sis tak selalu j0in contest?
apa salah mencuba kan..
tak menang tak apa, asalkan ada sesuatu untuk dikongsi bersama pembaca =)

qamarguyz said...

CETUSAN SEIKHLAS RASA:
Terima Kasih daun keladi..
lain kali k0men la lagi ;)
hehE

nadia fatihah:
thanz sis =)

qamarguyz said...

Nur Fannun:
hehE..takda la sampai tahap mumtaz pun lagi ;)
nyway syukran yer..tanpa rakan-rakan pembaca sekalian, dah tentu kurang motivasi untuk menulis di ruangan ini

Aida Omar:
wahH..agakan tepat la ni ek?
lain kali agak la lagi..
huhu =)

qamarguyz said...

syErAh:
segala puji dan puja hanya bagi DIA.. hehE..nak duet raya?
boleh2..jemputlah datang rumah ;)

pengemis Cinta~
w'slm..
tak kesah la nak postpone pun..tapi jangan sampai terlupa sudah la yer..kui3! ;)
no hal la..PC mesti lebih selesa beruzlah di rumah dan madrasah kan time-time cam ni..Alhamdulillah

qamarguyz said...

etuza:
w'slm..
wahH..da lama tak mendapat award dr rakan-rakan blogger ni..thanz yer pakcik..nanti sy jenguk =)

si para para:
Alhamdulillah..
kamu pun apa kurangnya..
sama-sama kita saling berkongsi =)

qamarguyz said...

anamizu:
terima kasih =)

emy zulaiha:
rezeki nak raya nie..
hehE =)
thanz

putry arisa:
amb0ii..talented la sangat ;)
nyway thanz yer..
selamat berpuasa

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tahniah ye

memang berbakat

rezeki rezeki

:)

aziza esa said...

bertuah nye awk ye..tahniah! :)

Mohamadazhan.com said...

bakat ni kena diteruskan dengan penulisan novel ni..hehe.

.MEOW. said...

Assalamualaikum.
Woha tuuuu dia, menang lagi :D ! Congratulations !
seronoknya !
*saya lak eksaitedd =,='*

Apape pun i really thought that entry deserved to be a winner so yeay ! Teruskan menulis, semoga Allah memberkati :3
Ai ish your fan !

el said...

asik menang je ni..ada rasuah eh hahahah guwau jek
papepun tahniah :)

qamarguyz said...

::ini belog saya . cinta hati saya::
thanz sis..
Alhamdulillah, sekadar mencuba..
andai menang pasti gembira =)

aziza esa:
hehE..
bukan selalu nak bertuah cam ni =)
thanz yer

qamarguyz said...

Mohamadazhan.com:
hahAaa..
tulis novel?
ada cita-cita, tapi takut takda sape nak baca ;0

.MEOW.:
w'slm..
kui3! tersengih-sengih je tgok dia punye la excited..tumpang gembira yer? =) nyway thanz sis..sokongan dan dorongan anda amat saya hargai..teruskan setia di sini

qamarguyz said...

el:
hahAa..kalu dengan akak berani la nak rasuah! ;0
tak da la..rezeki kan..
maybe tulisan kita mereka hargai

hyz said...

asyik dia je menang contest. jeles.. huhuhu

Siti Arfah said...

Byknye dpt hadiah tuan blog ni. hehe. Murah rezky ye, Alhamdulillah. :)

qamarguyz said...

hyz:
haahAa..
jangan la jelez br0..
nak menang, sila la ikut c0ntest selalu ;)

Siti Arfah:
Syukur pada Tuhan sis..
memang murah rezeki puasa tahun ni =) TQ