Monday, August 15, 2011

Contest: Raya Datang Lagi

Ramadhan kini tiba di pertengahan usia, suasana lebaran semakin terasa. Kuih-muih mula dipesan, buat hidangan saudara dan teman. Namun, kad raya sekeping pun belum tiba ke tangan. Pupuskah sudah sebuah tradisi sejak berzaman? Andai dulu pelbagai gaya dan rupa, warna dan ucapan terakam mesra dengan tulisan tangan, kini tiada lagi kad raya yang boleh disimpan buat kenangan. Peredaran zaman mungkin dianggap lebih menyenangkan dan menjimatkan. Cukup sekadar edaran kad raya online ke segenap laman. Facebook dan Blog jadi tumpuan. Buat rakan-rakan blogger, kad ini penulis layangkan tanda ingatan.

Klik untuk tumbesaran..hehE

Petikan Ucapan:
dalam gema takbir daku memuji kebesaran Tuhan
dalam alunan tahmid daku sujud penuh kesyukuran
bersama huluran salam daku pohon kemaafan insan
bersama ukiran senyuman daku harmonikan sebuah persaudaraan


p/s: Tulisan di atas merupakan entry penyertaan bagi contest 'Raya Datang Lagi' anjuran blogger Telaga Putih. Bagi rakan-rakan blogger yang berminat untuk turut serta menunjukkan bakat dalam penghasilan kad raya yang kreatif ini, bolehlah mendapatkan maklumat lanjut berkenaan contest di laman penganjur. Tarikh akhir penyertaan adalah pada 15 Ogos 2011.


Tag buat 2 orang blogger yang kreatif:
Lelaki - KM7
Perempuan - Edina Kasyah


43 comments:

sara zainol said...

yeah.. rindukan kad raya.. adakah tradisi ini sudah pupus? um..
kata kata kamu sungguh puitis :) hope kamu menang :)

.MEOW. said...

Assalamualaikum. Good luck on this one ! *asyik masuk contest je kamu ni*
Rindu nak dapat kad raya. T __ T
Sekarang semua tag kat kad raya facebook je.

Mohd Khairi Khadzir said...

thun lepas2 xdpt kad raya tp thun ni dh 2..hehe ..

cntik kad raya tu.. ayat2 pun sedap dibaca.,. good luck! selamat berpuasa (^___^)

fuad ansari said...

mmg lama sungguh tak dapat kad raya.. zaman dah berubah.. apa2pun, terima kad raya gak yg terasa lebih bermakna dari ucapan online.. (",)

Adylia Qarissa said...

dkna dah terima kad raya untuk tahun nie...heheeeee...

cik aisha said...

kad raya digital..:)
kemalasan teramat nak join contest...hehee...rajin tuan blog ni..;p

Lea IsNaw! said...

design kad raya?
mcm best..hehe

Shiela Latif said...

gud luck dik :)

Edina Kasyah said...

terpana sebentar. terima kasih tag.

insyaAllah akan diusahakan ~ walaupun hari ini tarikh akhirnya +___+

Xavi De said...

sgt rindukan kad raya...

alif haris said...

skrg dah jarang orag anta kad raya kt aku ..huhu ..
semua dok tag kt fb jep ..
rajin ye bro skrg join contest :)

Dewataraya Anumerta said...

hmmm..mcm kad raya yg kamu tag dlm fb raya thn lepas...kan..kan

Titisan Hujan said...

hrp ny thn ni ade yg bg kad raya lgi

si para para said...

kad raya..dah tak semeriah dulu sejak terlahir banyak teknolog canggih.
tapi rasanya dulu lagi best.
tunggu posman datang..dapat kad..

:)

nurani said...

lagi suke kmpul kad rye..hihi
gud luck awk..:)

Telaga Putih said...

contest dah tutup! thanks 4 join!

tengok kad anda di fanpage saya.. kalau ada, sila like kad anda.. kalau takda, tinggalkan link entry di wall post page itu..

gud luck!!

qamarguyz said...

sara zainol:
entah la sis..
yang pasti ianya tradisi yang makin lupus ditelan zaman..huhu..
nyway syukran atas doanya =)

.MEOW.:
w'slm..
hehe..takda idea nak menulis, tu yang masuk c0ntest jew..terupdate juga blog nie ;)
a'ah kan..rindu zaman muda-muda dulu..meriah tampal kad sana sini

qamarguyz said...

Mohd Khairi Khadzir:
wahH..ada kemajuan =)
rasanya tahun lepas kita dapat dua, tahun ni langsung takda..kemunduran di situ..hehE..
nyway thanz..InsyaAllah

fuad ansari:
yer kan..
harganya sendiri lebih berharga, sudah tentu penerimanya sendiri akan rasa lebih dihargai =)

qamarguyz said...

Adylia Qarissa:
wahH..sape bagi tu?..
tak nak kirim kat kita sekeping? hehE ;)

cik aisha:
hehE..setelah beberapa kali berjaya, semangat nak j0in contest jadi makin membara ;)

qamarguyz said...

Lea IsNaw!:
sempat j0in tak?
huhu =)

Shiela Latif:
thanz kak =)
selamat meneruskan ibadah puasa yang kian sampai ke penghujungnya

qamarguyz said...

Edina Kasyah:
hehE..tergamam ke?
nyway kamu memang hebat la sis..
sempat lagi siapkan yer ;)
Gud Luck!

Xavi De:
ubat la rindu dengan membeli kad raya..pastikan yang asli..hoh0o ;0

qamarguyz said...

alif haris:
sama la br0..
zaman mengumpul kad raya dah berlalu..huhu..
ngah takda keje, cam nie la =)

Dewataraya Anumerta:
hahaAa..kant0i plk..
sis dapat gak ea?
lupa ;0
tak sempat lagi nak design yang baru

qamarguyz said...

Titisan Hujan:
harapnya begitulah..
raya dah tak lama lagi =)

si para para:
tu la pasal..
walaupun kadang-kadang abang p0smen tu lambat kan..nak abis Syawal pun masih ada yang baru sampai..huhu =)

qamarguyz said...

nurani:
thanz sis..
tahun ni banyak dapat kad raya? =)

Telaga Putih:
arahan diterima..
thanz juga atas kesudian menganjurkan contest yang menarik ini ;)

Zura said...

good luck roy.. :)

si para para said...

kadang kadang rasa saat dulu lagi best..meriah.

pengemis Cinta~ said...

Assalamualaikum.

adeiyh.dah terlepas tarikh cntst.baru ad masa nak join cntst.btw gudluck qamarguyz;)

p/s: smart lah gambar.

Memey Baharom said...

macam best je contest nie . semakin dekat kan raye nie. hihih. banyak pulak contest . gudluck

cart kartika said...

rindu zaman kecik2, wajib hantar kad rya utk kwn2... ^^

^baju kurung^ said...

waah..rndu zman kad raya..
pecah kaca pecah gelas,
lepas baca harap balas.
hehhe, mggamit memori

qamarguyz said...

Zura:
thanz sis..
nak duit raya! ;)

si para para:
yer la..zaman muda-muda dulu kan..
zaman kanak-kanak..duit raya pun banyak..kui3! ;0

qamarguyz said...

pengemis Cinta~:
w'slm..
dah sihat ke sis?
takpe la..lain kali ada peluang lagi =) hehE..qamarguyz memang semart s0kmo

Memey Baharom:
a'ah kan..
p0se-p0se, raya-raya ni..
banyak pulak c0ntest..
masing-masing nak bagi duit raya k0t ;)

qamarguyz said...

cart kartika:
hehE..siap ada kad raya buatan sendiri lagi kan..memang ser0nok! ;)

^baju kurung^:
hahAaa..
pantun raya paling femes..
kelakar pulak! ;0

uncle hyree said...

pergh cantik kad raya...uncle pun rasa teringin nak buat..tapi takde bakat hahahha

Eyka said...

untgg laaa kad raye cntikkk!! hehe:P

Mohamadazhan.com said...

salam bro..memang cantik kad raya tu...ada masa nak join juga ni =)

MaMa AiNi said...

gud luck buat qamar !!...indah kata2 yg ditulis & cantiknya kat raya tu..

cik pha said...

aku suka ngn kad raya sebb dengan kad raya tu lah jadi kenangan

he is kapten kakak said...

klasik kau ! :)

Anak Wak Mail said...

saya pon suka sangat kad raya!

qamarguyz said...

uncle hyree:
k0non je uncle takda bakat..
macam la kita baru sehari dua kenal dia..ahaaks! terer photoshop kan?
kalu design mesti gempak ;)

Eyka:
nak la tu..
hehE ;)

qamarguyz said...

Mohamadazhan.com:
w'slm..thanz =)
hehE..masalahnya da abis masa da ni..

MaMa AiNi:
Alhamdulillah..
cebisan kata-kata dari puisi raya yang pernah saya tulis =)
thanz mama

qamarguyz said...

cik pha:
betul kan..
boleh simpan bertahun-tahun..
memang kenangan abisss! ;)

he is kapten kakak:
hahaAa..
sape yang klasik?
aku ke kad tu ;0

Anak Wak Mail:
mintak sekeping..huhu