Wednesday, May 18, 2011

Header Yang Tersendiri..

Segala puji bagi Tuhan, segala penghargaan buat insan. Alhamdulillah, setelah hampir setahun setengah timbul di ruangan tanpa sempadan ini, laman 'Aksara Cinta Ilahi' kini muncul dengan 'header' yang tersendiri. Semuanya hasil sumbangan masa & tenaga dari blogger yang tidak asing lagi - abgteror.


Gambar - Kemasukan gambar peribadi penulis bertujuan untuk terus memungar ukhwah bersama rakan-rakan blogger yang lain. Tanpa pengenalan mana mungkin wujudnya cinta & kasih sayang. Malah, laman ini juga telah acap kali berkongsi pengalaman & kisah-kisah peribadi penulis.

Hijau - Warna tema laman ini, moga memberi ketenangan buat para pengunjung. Sememangnya hijau merupakan 'favourite colour' penulis, juga sesuai dengan sukma politik dalam diri yang terus menghijau dulu hingga kini.

Huruf Jawi - Kata 'aksara' boleh difahami sebagai 'huruf-huruf', maka pemilihan simbol abjad jawi amat bersesuaian dengan laman yang bercorak Islami & bersulamkan puisi ini.

Alhamdulillah. Penulis sangat berpuashati di atas usaha baik abgter0r ini. Idea yang dicanang dengan kreativiti yang cemerlang membuahkan hasil yang mendamaikan. Simple & Menarik. Penulis ingin merakamkan ucapan berbanyak terima kasih di atas jasa baik abgter0r yang semamangnya 'teror' ini. Orang berjasa kita merasa, orang berbudi kita hargai. Syukran, moga ukhwah di alam maya ini berkekalan hendaknya.

p/s: buat rakan-rakan blogger khususnya yang belum pernah mempunyai header boleh la cuba risik-risik kepada abgter0r yer..free taw..klik banner di bawah untuk ke laman beliau.

71 comments:

Liyana Zahim said...

Peh siap tulih mksud lg.. Ahahaha.. Pasni sile wat lagu utk dri sndri lak.. =D

mad khaz said...

hehe,xreti nak wat header sendiri.

cilok gambar kat internet, edit gune paint :P

faidah misnan said...

yes paint best . .
fai pon suka..
header sumil~ :)

dea izzana said...

wa cntik header :)

ieka.H said...

wahh..header baru..cantik+semat !

Norhafsham said...

cantek header tu.aku suke kaler ijau bro^^

Lieyda said...

canteknya header dia

whitecappuccino said...

Setuju! header yg tersendiri..cantik!

BezBuddy said...

cntik..tp cube gmbr ko letk kt bhgn depn..it will better..hehehe..btw memg dh cntik dh tu..ak suke wane hijau gak :D

Edina Kasyah said...

hahaAa..ohh semat la header dia

LALA shaheila said...

Kretif lah... :D

Miss Shikio said...

memang unik header tu

hehehe~

a kl citizen said...

blog saya masih tak berheader

deeya_shouranlee said...

unik la header.. hehe..

zulkbo said...

salam Azrai..
moga sihat hendaknya..
cantikkk..masih mengekal
kehijauannya..
:)

BuDaK PeGheLiH said...

aritu ada gak terfikir nak suh abg teror jer tlg buatkan header..hehe

tp last2 cm try gak wat sndiri godek2 photoshop :)

Mustaffa Khairul Azzam said...

cooLL... mule2 tngok huruf jawi tue ingat membentuk ayat ke...penat mengeje..hee~~

cikida said...

wahhh,,cantek la..nak gakk..sy xde header..cian x,,cian x..ahha..gurau je.
neway,,mmg sjuk je kale hijau nih..=)

Khairil said...

perggh...header cantiklah bro...

ABU said...

aku tak der header, tenga cari sponsr..hahaha..

Wanie said...

wah, tkejut tgk ade header bau..
nice...

Asrar Nurjannah said...

Assalamualaikum..lama xbsua..:) akhirnya ku menjejak ke blog ini...
apa khbr?..sihat ke owner blog ni

Diary oF Mine said...

cantik... kaler hijau...

qamarguyz said...

to Liyana Zahim:
lagu?..huhu..
tak pandai cipta lagu laa..
lirik lagu mungkin ;)

to mad khaz:
OK la tu..
kalu kreatif guna apa pun cantik kan =)

qamarguyz said...

to faidah misnan:
hehe..suka guna paint juga yer..
nyway TQ..
c0mey cam tuan dia kan ;0

to dea izzana:
teng0k la sape buatkan..
abgteror mesti la teror..
hehe ;)

qamarguyz said...

to ieka.H:
header cantik, orangnya smart..
cam tu?
kui3! ;0 nyway TQ

to Norhafsham:
i likE..
sekapal la kita..
hijau f0rever =)

qamarguyz said...

to Lieyda:
jangan jelez..hehe =)

to whitecappuccino:
kalu setuju angkat tangan macam saya..kui3! ;0
nyway thanz sis..
lama tak nampak

qamarguyz said...

to BezBuddy:
masalahnya pic ak tu ngah duk terkangkang..agak buruk k0t kalu letak depan..hehe..
nyway Thanz =)

to Edina Kasyah:
baru padan ngan orangnya kan..
huhu ;)

qamarguyz said...

to LALA shaheila:
kredit to abgteror la..
dia memang kreatif =)

to Miss Shikio:
part mana yG unik..
c0z ada tulisan jawi ek?
hehe ;)

qamarguyz said...

to a kl citizen:
yer ke kak..
pi la risik-risik abgteror..
beliau sedia membantu =)

to deeya_shouranlee:
ni yang suka nie..
hehe..TQ =)

qamarguyz said...

to zulkbo:
w'slm tuan..
lama tak nampak, rindu rasanya..
huhu..selagi bumiku ini masih menghijau ;)
syukran

to BuDaK PeGheLiH:
OK la ada photoshop..
kita tak da pun..
tak reti nak main menda tu..huhu
=)

qamarguyz said...

to Mustaffa Khairul Azzam:
hehe..s0ry atas kepenatan..
tak da makna huruf-huruf tu, sekadar random untuk mentafsirkan makna..
TQ =)

to cikida:
wahH..da pandai bergurau skrg ;)
tu la..sejuk jew kan..
nak rasa sejuk mai la sini selalu..kui3!

qamarguyz said...

to Khairil:
terima kasih..
ihsan insan br0 =)

to ABU:
h0hoo..
hope jumpa la sponsornya yer =)

to Wanie:
memang saja nak buat kejutan..kui3! ;)nyway TQ sis

qamarguyz said...

to Asrar Nurjannah:
Alhamdulillah..ana bikh0ir..
tak menagapa, laman ini pun dah lama tak basah tintanya..
sekarang dah cuti sem, boleh la aktif semula =)

to Diary oF Mine:
terima kasih..
kredit untuk abgteror =)

Eye_nee said...

Salam Roy..
Hijau ni warna Alam...tenang lagi mendamaikan...

shark said...

waaa...
ijau tu...
sihat untk mata nie

Afuan Shah said...

weee!!lawa header..
bila plak aku nak ada header lawa nih kan...:)

Mrs.Yie said...

abg teror tu kalau buat header memang teror dan x minta apa2 balasan pun..baik sungguh.. :)

dwaty said...

cantek la header.... ada masa baru jengguk abg teror...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

abg terror memang selalu tolong blogger len wat header kan.. smart2 lak tu :)

missgee said...

Pilihan sendiri..
Mesti memuaskan hati..
Pujian diberi..
sebab setiap pilihan ada
maksud yang menarik untuk difahami.

rebecca melessa said...

awak tolong buat utk kita sekali bole??nak gak yang cm ni..hehehe

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/pulau-sibuhere-i-come.html

qamarguyz said...

to Eye_nee:
w'slm kak..
yurp..hijau juga salah satu warna kegemaran Rasulullah =)

to shark:
sihat mata..
m0ga sihat juga di hati =)

qamarguyz said...

to Afuan Shah:
sabar je la..
ada rezeki ada la..
ni pun da setahun setengah menunggu =)

to Mrs.Yie:
betul tu kak..
ur header pun dia yG buat kan..
cantik..da peluang kena belanja makan nie..hehe ;)

qamarguyz said...

to dwaty:
jenguk-jenguk la..
InsyaAllah, kalu abgteror ada masa dia boleh buatkan..ngah Q panjang tu =)

to Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine:
header br0 pun dia tolong buatkan ke? memang smart..
free pulak tu =)

qamarguyz said...

to missgee:
hehe..masih nak bermain kata-kata yer..i likE ;)
nyway memang la..
kalu boleh setiap pilihan & keputusan biarlah bermakna

to rebecca melessa:
uik cik akak!
jangan order kat cni la..
kita tak pandai buatkan..
hehe..pi inf0rm kat laman abgteror tu yer =)

unknown girlz said...

wah. chantek!
hijau itu kedamaian. peace :)

rebecca melessa said...

alooo~hampa :( bahahaahha

Orchid said...

mmg terbaik. :)

@juera said...

nice la header..ske tgok :)

Norhafsham said...

yeah sekapal.tp selain ijau aku suke biru gk.hehehe. sbb tu background blog aku kaler biru.

APAN said...

wow...free gak ke...cam menarik...tpi aku kena tukat template dulu baru boleh pasang header kot...
bes ada header sendiri... :)

cik aisha said...

seyes...sejuk mata memandang header ni...cik aisha suka kaler ijau..:)

cik nurussalwa said...

best la.. :)
nice.. lagi2 aler hijau..
suke2.
=)

r3d lollip0p ♥ said...

blogwalking.
salam ziarah. :)

ctpayong said...

creative!

Nonie said...

bgusnya..ade mkna tersendiri ngn header tu :)

qamarguyz said...

to unknown gurlz:
Peace..No War! =)
hehe..m0ga ketemu damai abadi

to rebecca melessa:
hoh0o..
takpe2..kenakan kita yer..
ada hari ada balas ;0

qamarguyz said...

to Orchid:
thanz sis..
abgteror mmG baik =)

to @juera:
meh la singgah selalu..
boleh tengok tanpa jemu ;)

qamarguyz said...

to Norhafsham:
hehe..
banyak pulak favourite colour dia ;)

to APAN:
free la nie..
kalu tak, tak merasa la ada header sendiri..hehe..
tak pe, yG penting puas hati kan =)

qamarguyz said...

to cik aisha:
tu la..
suka hijau, sejuk di mata tenang di atma.. =)

to cik nurussalwa:
best la da ada header..
ceria sikit laman ni kan =)

qamarguyz said...

ro r3d lollip0p:
w'slm..
hehe..tak jumpe chatb0x ke?
nyway syukran ala ziarah =)

to ctpayong:
terima kasih kak..
abgteror mmg kreatif & inovatif..kui3! ;)

to Nonie:
mesti la..
baru rasa lebih berharga =)

**::CIKNUURUL::** said...

salam alaik,.

oo,abg teror yg tlg buat ek,.ingtkn awk buat sndri,.hehe,.bru nk mntak tlg ajar,.hehe,.btw,nice sgt2,..sukee!,.done folo awk,.meh snggah umah CN plak ek,.rni nk bw jek,.hehe,.

Wanzi said...

cantik header tu... kreatif.....

caliph shuriken said...

nice header ^^

latest en3: 365 hari pertama

nureenina said...

header kau sangat cantek~ijao plak uh! :)

Cik Ct said...

wah2! cantik nyerr.. ct langsung x reti bt.. hihih

Amirah Adnan said...

smart!

qamarguyz said...

to **::CIKNUURUL::**:
w'slm..
hehe, kita tak da kemudahan & kemahiran la nak buat sendiri sis =)
nyway TQ..mai la singgah selalu

to Wanzi:
thanz br0..
lain dari yG lain k0t =)

qamarguyz said...

to caliph shuriken:
thanz br0 =)

to nureenina:
hehe..
jasa orang sis, kita tumpang merasa jew..nyway TQ =)

qamarguyz said...

to Cik Ct:
hehe..
nanti ley la ada header sendiri tu =)

to Amirah Adnan:
thanz =)