Friday, February 18, 2011

Merayakan Demokrasi Kampus

Aspirasi adalah harapan
Menyemat tekad membawa perubahan..
Bukan kerna jawatan dan nama
Bukan disuruh tanpa rela
Bukan mengidam makanan percuma
Akhirnya mengangguk tiap yang dikata

Perjuangan adalah pengorbanan
Bergabung erat menuju kebenaran..
Hanya Islam petunjuk jalan
Hanya kecerdikan asas pilihan
Hanya kebajikan jadi keutamaan
Akhirnya tahu memaknakan keadilan

Kami MAHASISWA muda-mudi bangsa
Punya idea & cita-cita
Punya suara untuk dibawa
Punya kekuatan untuk mencuba
Semuanya untukmu varsiti tercinta

PRK UKM 10/11 - 21 Feb 2011
Undilah calon MAHASISWA kita
~ Ber-GM lebih baik ~












54 comments:

+dieabella+ said...

pangkah GM ke nih??heehehehe

zulkbo said...

salam..
perjuangan belum selesai
perlu di teruskan..

Nurfazilah Cipa said...

gudluck!:)cipa dtg bwk award~amek tau!

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/02/award-utk-sume-follower-cipa.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

teringat kenangan kampus dulu
penat tampal poster 2 3 pagi
tapi bila esoknya poster xde
paling dasyat abg2 senior yang ensem2 la
kena curik ngan siswi2 termasuk la momoy. haha...
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"

Anonymous said...

ape yang GM boleh bagi?
atas dasar ape yang GM perjuangkan?
ISLAM?
what islam means kalau perempuan pun sama2 bersorak?selak tudung bagai?
tak perlu kot nak jerit jerit.
even kalau org yang baru masuk islam pun komen cakap kenapa gm mcm tu.ape nak jawab oih?
kau ade point nak jwb bile dia tny kenapa perempuan tuung labuh mcm tu.
open your mind dude.pikir dalam dalam ape sebenarnya yang kau perjuangkan.kalau setakat hujah tapi cara kau tak selari dengan hujah tu better kau pikir balek la.
ak bukan nak mengajar ke ape
tapi aku rasa as a student ape kata kita fikir utk belajar.
habes belajar naty politik la puas-puas. boleh jugak naek/kot jadi parti pembangkng ke. ni kt kampus kemana je. haishhh. tapaham tapaham.
okayla dude. sekian terima kasih. renung-renungkanlah selamat beramal!
:)

nadeyra said...

Semua u tgh sebok berkempen skrg ni~ Huhu

chii said...

yg chii tau..UITM tgh perang poster skrg ni..

teringat zaman kampus dulu..tp x semeriah tmpat lain pun =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

Anony ... tu cuma salah satu programme di U
pendedahan awal jer
motif sebenar nak serlahkan leadership dan x malu
bila di alam kerja kelak
awak terlalu emo =)
x baik mara2, x elok untuk jantung ok dear

100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"

Korang pernah main game ni?"

laskar rainbow said...

sakit mata betul sekarang..penuh jalan2 dengan banner masing2;))

Sunah Mohammad said...

salam~ walopun saya kampus lain, tapi saya bersama perjuangan anda! :)

qamarguyz said...

to +dieabella+:
sure laa..
j0m ikut sekali..
belum cuba belum tahu =)

to zulkbo:
w'slm tuan..
InsyaAllah, bak lagu GM..
'takkan pernah usai pertarungan..
hingga tertegak kebenaran'

qamarguyz said...

to Nurfazilah Cipa:
thanz sis..
nanti sy amik awardnya..
huhu, belum menang da dapat award nie ;)

to .::: Princess MOMOY :::.
hahaAa..
patut la p0ster sy kat k0lej dl pun ada yG hilang..siswi2 yG curi agaknye ;)
tp memang ser0nok kan..
pengalaman & pengajaran berharga..

qamarguyz said...

to Anonymous:
hehe..membaca sambil tersenyum =)
s0al apa yg GM perjuangkan, rasanya da banyak dijelaskan..terpulang untuk terima atau tidak shj..

s0al kaedah & pendekatan, nantikan entry khas seterusnya..InsyaAllah akan dijelaskan nanti..yg nyata ianya lebih el0k dari tert0nggek2, bersiul merdu di sana sini ;0

s0al belajar..nanti kita lakukan kajian pihak mana yG lebih baik prestasi akademiknya..lebih tinggi keintelektualan, idea & kritisnya..
apatah lg buat student2 sains politik, kita belajar bukan sekadar di atas kertas & di dalam kelas!

qamarguyz said...

to nadeyra:
buatlah pilihan yG bijak =)

to chii:
biar perang p0ster, jangan perang senjata..hehe..
m0ga semuanya berjalan baik, aman & tenteram =)

to .::: Princess MOMOY :::.
hehe..betul gak tue..
nak berkecimpung di medan sosial, di lapangan ummah ni kena banyak sabar & tenang..kalu tak mmG ley 'out' sebab kena serangan jantung!

qamarguyz said...

to laskar rainbow:
lagi sakit mata bila selalu jumpa anak gadis yG asyik berjalan berkepit ngan pasangan masing2..m0ga banner2 ni mampu mengubahnya! =)

to Sunah Mohammad:
w'slm..
syukran..kita di atas satu jalan, di atas satu fikrah..tidak ada ruang yG bisa memisahkan

Anonymous said...

princess momoy;
saya bukan emo. cuma tasuke na mess kan hidup dgn benda mcm ni buat masa sekarang.im not part of it.and saya rimas bila org hntar msg bagi.
itu saje.
:)


qamarguys;
bandingkan la nak bandingkan ape pun. asalkan tak mengganngu ketenteraman orang lain.yang aku tawu ak dtg university nak belajar and dptkan softskill. dan bukan berpolitik. itu saja.lalala~
:)

kay_are said...

teringat zaman blaja kat u dulu2.. start je pilihan raya kampus.. x habsi2 aspirasi vs gagasan.. siap kne ade guard lagi malam2 nak setel keadaan .. huu

Tuan Penasihat said...

uiks.
semoga berjaya dengan apa yang diperjuangkan.

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

agak style kempen kat sini~ XP

Dawia Honeyputri said...

Kalau berkempen selalu macam ni.. ;)
hehe.
macam macam ada..apepun pengundian tetap jgk berlangsung..

^^

Adinda Amy Sensei said...

meriah!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uiihhhh ingatkan demontrasi rupa nya kempen pilihan raya kecil dun universiti rupanya

qamarguyz said...

to Anonymous:
betul3..tiap orang ada gaya & minat masing2..asal bahGia =)
tapi kalu nak dapatkan s0ftskill jangan membatu dlm kelas sj, kemahiran komunikasi, kepimpinan & lain2 kebanyakannya bercambah di luar bilik kuliah

to kay_are:
hehe..baru la meriah kan..
time tu gagasan yer?
gagasan mahasiswa mungkin =)

qamarguyz said...

to Tuan Penasihat:
InsyaAllah..
m0hon d0anya dari pejuang2 yG terdahulu =)

to Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz:
boleh tahan laa..
kalu tak j0in tak merasa k0t =)

qamarguyz said...

to Dawia Honeyputri:
proses pengundian tak ley berlangsung tanpa kempen..tak bermakna jadinya =)
Ayuh anak muda!!

to Adinda Amy Sensei:
tahun ni agak tenang & dingin..
tahun2 lepas lebih meriah dengarnya..huhu

qamarguyz said...

to Afzainizam:
hehe..
ni la suasana perarakan di hari penamaan calon tempoh hari.. perhimpunan aman yer, bukan demonstarsi haram ;)

shameel Iskandar said...

roy - entry ni mengingatkan saya dgn zaman kepimpinan pelajar di kampus dulu. Saya juga menolak pelawaan jadi calon pilihnaraya kampus sbb kena tumpukan kepada Persatuan Mahasiswa Islam(PMI)

BezBuddy said...

perghh roy..panas gle ni...hehehe...ko masuk bertanding ke?


neway gudluck :)

Health Information said...

bs menambah semangan berdemokrasi nih, sukses utnutk pemilik blog :)

~~su manje~~~ said...

salam ziarah
petang isnin yg begitu ceria su singgah blog kawan2
up traffik
href="http://hubersuhner.blogspot.com/" target="_blank"
onclick="window.open('http://poemsumanje.blogspot.com/2011/02/friend-sumanje.html/')">
Blog SuManje

Jemput singgah..
Thanks...
~~SuManje.....

Ra-kun tak sendiRIAN said...

lama tak singgah sini. apa kabar? :)

Colourful life said...

u saya pun tegah pilihanraya...huis sgt huru hara..tapi saya suka situasi cmnie...meriah2 sgt2x..hehe

ainhany said...

salam azraei,

selamat mngundi:)
pilih yang tepat
Islam jalan kita, Quran perlembagaan kita dan jihad perjuangan kitaa..

Semuga ISLAM terus dijulang. ALLAH AKBAR

Gula-gula hati said...

bagus .:)
diberi pendedahan awal sebelum dibawa menjengah ke dunia luar kelak . :)

qamarguyz said...

to shameel Iskandar:
wahH..da agak da..
tengok dr gaya penulisan tuan mmG da tahu bukan calang2 orang..bukan mudah nak dipelawa untuk menjadi calon, nak2 lagi kalu bersama barisan mahasiswa..berat dugaan & cabarannya

to BezBuddy:
hahaAa..sejuk jew la..
tahun ni jadi supp0rter je..
Thanz..da menang pun =)

qamarguyz said...

to Health Information:
mmG bagus bangat..
syukran atas doanya =)

to ~~su manje~~~:
w'slm..
singgah2 la selalu yer..
m0ga mendapat manfaat & semangat =)
InsyaAllah

qamarguyz said...

to Ra-kun tak sendiRIAN:
dah tak sendirian? hehe..
Alhamdulillah, baik2 aje kiter =)

to Colourful life:
tahu takpe..
mmG meriah sangat la, seronok juga kan..3-4 hari jew dalam setahun ;)

qamarguyz said...

to ainhany:
w'slm kak..
da selamat mengundi..
& syukur pada-Nya..perjuangan berteraskan Islam menang di sini.. Tahniah & takziah buat semua..
Allahuakbar!!

to Gula-gula hati:
memang bagus..
sila la j0in sekali..
huhu

LadyBird said...

perjuangan baru bermula.. :)
lakukan yg terbaik..
biar bermula an berakhir dgn baik.. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum....(",) pe 2 ber-GM? hihihi

nisa said...

assalamualaikum,

topimagine said...

teringin nk masuk u n jadi presiden MPP.. hahaha.. just joke k :)

DaK CoMoT said...

ermmmm...GM apa..teeheeee

Yua said...

Alhamdulillah GM menang,, terbaek r tentera ungu =)

peGuaM_BiSaYa said...

abg azrai kat sini upenye..abg smbung law ke? .:)

Esempoi said...

selamat berjuang..
saya iringkan dengan doa

Nurulezzah said...

pemimpin yg baik akan memimpin ke jalan yg baik :)

Far8 budak baik said...

weh weh aku rindu kat kau..
hahaha =)

qamarguyz said...

to LadyBird:
Alhamdulillah..
kemenangan milik kita..
syukran atas sokongan =)

to Anonymous:
berGabungan Mahasiswa.. =)
hehe..

to nisa:
w'slm..
ngah menuggu entry terbaru yer?
huhu

qamarguyz said...

to topimagine:
wahH..silakan..
ada karisma jadi presiden apa pun b0leh ;)

to DaK CoMoT:
Gabungan Mahasiswa..
seangkatan ngan pr0-mahasiswa laa

to Yua:
Alhamdulillah..
tanpa kalian siapalah mereke..
hehe

qamarguyz said...

to peGuaM_BiSaYa:
kat sini..UKM =)
tak la..sambung political science

to Esempoi:
terima kasih atas d0anya..
berjuang berk0rban demi kebenaran

qamarguyz said...

to Nurulezzah:
dat's rite..
s0 pilihlah pemimpian yG dapat memimpin ke jalan yG terpimpin..

to Far8 budak baik:
wahH..
terharunya ada yG rindu-rinduan..
singgah2 la selalu =)

amna said...

GM tu pedia?
suka nukilan yg ni juge ^^

qamarguyz said...

amna:
GM tu Gabungan Mahasiswa..
kumpulan Pro Mahasiswa UKM..
=)