Tuesday, November 09, 2010

Tag 19 - Kenali Qamarguyz

IKA   ONE2PAII   SAYURI   HONEYAMOUR   DILLAH   PUPUT
Identiti yang hilang..kini ditemui..
'25 random thing, fact, habits, or goal about me..'
AZRAI QAMARGUYZ (nickname FB)


1. 5 makanan kegemaran:

  • Subhanallah..tasbih, Alhamdulillah..tahmid, Lailahailallah..tahlil, Allahuakbar..takbir & lain-lain zikrullah - makanan bagi hati yang ‘kehausan’

2. Individu penting yang ingin ditemui: 
  • Saudara Anwar Ibrahim..makin kabut makin ribut, bukan lagi di cangkir kopi cuma
3. Jika boleh pergi ke mana sahaja di dunia, tempat paling hendak dituju:
  • Palestin..tidak marah andai tidak dipijak tanah yang dijarah, berwarna merah
4. Perkara yang tidak akan dilepaskan di dunia ini:
  • Kasih sayang..kebebasan..& keadilan
5. Jika diberi kesempatan untuk meminta apa sahaja dalam hidup ini, ingin dimiliki:
  • Hidayah & hati yang tetap dalam keimanan
6. Teman terbaik di muka bumi ini:
  • Sakinah..suatu ketenangan
7. Tidak mampu menahan diri dari membeli :
  • Bahan bacaan berkaitan agama & politik semasa..membaca menuju pencerahan
8. Ringtone phone:
  • krinGg kriNgGgggg....
9. Makanan terakhir dimakan:
  • Nasi campur berlaukkan ayam masak halia dan telur dadar..
10. Jika boleh mewarna rambut, warna yang diingini:
  • Hitam..harus hukumnya..
11. Aktiviti yang sangat digemari:
  • Blogging..memunggar ukhwah menebar dakwah
12. Kali terakhir diri ini menangis:
  • Tiada dalam memori..La’ Tahzan..
13. Favourite movie:
  • 3 Idiots..Ayat-ayat Cinta
14. Jenis haiwan peliharaan & namanya:
  • Ikan sepat, ikan emas & anak ayam..tanpa nama
15. Selepas sekolah, bercita-cita untuk menjadi:
  • Manusia yang berguna..demi agama, bangsa & negara
16. Tempat lahir:
  • Perkampungan nelayan..Terengganu Darul Iman
17. Band atau penyanyi favourite:
  • FarEast..menanti di barzakh penuh keinsafan
18. Pekerjaan parents:
  • Swasta..suri rumah lebih masa
19. Tragedi yang memalukan:
  • Tiada kemaluan..asal bertempat
20. Perkara yang suka dilakukan sebelum tidur:
  • Hayati bait-bait alunan mel0di jiwa..muhasabah rasa di ranjau usia
21. Bahagian tubuh yang paling disukai:
  • Mata..renungkan kalam di kitab-Nya..kalam ciptaan alam milik Yang Esa
22. Bahagian tubuh yang paling dibenci:
  • Mata..tersilap pandang, tersalah jelling..terfanalah hati akan keindahan duniawi
23. 3 kegiatan yang paling digemari:
  • Membaca..kukutipkan ilmu di lembaran khazanah-Mu
  • Menulis..kutitipkan aksara di laman hidayah-Mu
  • Berpuisi..kudendangkan ritma ini buat semua yang mengerti
24. Perangai buruk sejak azali:
  • l0yar buruk..akibat gagal menjadi lawyer yG berjaya..
25. Tag kepada 5 follower:
  •  kepada f0llower yG berminat..sila la ambil & jawab tag ini yer..inf0rm di ruangan k0men..TQ

47 comments:

one2paii said...

hehe..tq bai..siap juga asignment lu nie kan..hehe..

p3perak said...

wow.. sudah mengenali kamu..

BezBuddy said...

ya Allah...kalaula sume laki mcm ko roy...kan bagus...sejuk hati mak ayh ko...serius ak ckp...may Allah bless u...amiinn

Zalikha Nashuha Hashim said...

hehehe..dah jawab..huhu.... :))
terima kasih!

tot tot kecik said...

salam..

nice thing to know bout pkcik azrai ni..
mmg xsilap org sy katakn dlu sama ngan kwn sy..

(xkira nk ugak samakn ngan die..keh keh keh.. :p)

senyum2 selaluuu.. :)

qamarguyz said...

to one2paii:
hehe..ngah2 exam pun sempat jugak siapkan assignment ni tau..harap2 lulus la yer =)

to p3perak:
bagus2..
m0ga ukhwah berkekalan =)

qamarguyz said...

to BezBuddy:
amEen..
tapi kenapa cakap cam tu plk sis?
terharu rasa..huhu..
tak bagus mana pun kite nie =)

to Zalikha Nashuha Hashim:
sama2..hehe..
s0ry la yer..berzaman baru dapat siapkan tag nie =)

qamarguyz said...

to tot tot kecik:
w'slm..
hehe..kawan yG mana la tu makcik..
mesti ensem kan? ;0
senyum s0kmo da nie..
thanz selalu ziarah ke sini

~Athirah's Aunty~ said...

cane nak tag2 ni...x reti la

Norgadis Labuan said...

Salam,
jawapan yang menarik hehehe...

i am S!L4H.. said...

yup...mnarik...he5

Zura said...

kalam yang indah..sejuk perut ibu mengandung...

puteri farah said...

yeay! 3 idiots besttt~ ahah. ;)

qamarguyz said...

to ~Athirah's Aunty~:
c0py paste je s0klan tu..& jawab la..then tag blogger2 lain, mintak di0rang jawab..inf0rm la pada mereka yG mereka telah ditag =)

to Norgadis Labuan:
w'slm..
hehe..buat hiburan serta teladan =)

qamarguyz said...

to i am S!L4H..:
kalu menarik sila la jawab =)

to Zura:
sejuk juga mata yG membaca..
tak gitu sis? hehe..

to puteri farah:
huhu..
terteng0k secara tak sengaja..
tak sangka pulak best, penuh pGajaran kan

RAFHAN ~peace~ said...

patutler pandai bersajak, rupe2nyer hobi membaca,menulis & berpuisi. Bakal saterawan 2011 nie.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah indahnya kata kata kamu... tenang membaca

King Of Single said...

salam.

bhahahaha..loyar buruk!! ceceh..lawyer xjadi..loyar buruk pon jadi eyy..HEHE.

tegelak aku bace ni taw...lalalal~


p/s : assignment ke ni??

King Of Single said...

salam.

bhahahaha..loyar buruk!! ceceh..lawyer xjadi..loyar buruk pon jadi eyy..HEHE.

tegelak aku bace ni taw...lalalal~


p/s : assignment ke ni??

qamarguyz said...

to RAFHAN ~peace~:
hahaAa..
wat lawak pulak br0 nie..
tak da la sampai tahap tue =)
tapi kalu rajin membaca, InsyaAllah b0leh menulis & berpuisi dengan baik

to THE LEKAT LEKIT STORY:
thanz sis..
selalu la sinGgah mencari ketenangan di sini yer =)

qamarguyz said...

to King Of Single:
w'slm..
hehE, bagus la k0 gelak..
memang ak suka buat orang gelak ;)
tapi betul la kan, lawyer tak jadi..l0yar buruk jew yG makin menjadi2..kui3!

p/s: tag la nie..assignment dlm dunia bloGging k0t..

AngahSayang2314 said...

jalan2 sini terus singgah sini opps 4llow uuu & jom tukar2 link

MR. MIND said...

waa setiap soklan dijwab dgn sempurna gitu....

velasrizal said...

suka yg no 24.. sama cam i gak hahaha..

Ramlah Ram Bertudung !

qamarguyz said...

to AngahSayang2314:
huhu..
da f0llow singgah2 la selalu..
tukar link? adD me first yer..TQ

to MR. MIND:
terima kasih =)

to velasrizal:
24..o0h..
kuat l0yar buruk gak la nie..hehE

hijabul crewz said...

salam saudara...

hehe...Sakinah tu jugak nama buah hati ker ??

ainhany said...

salam di azrai,

Alhamdulillah..
Inila rijal yang sejati.
Terharunya....rijal yg berani kerana ALLAH dan untuk ALLAH.

masnurain said...

ade sape2 kat cnie ley ajar cmnie wat tag x..??
huhu

♥-- emieysandra --♥ said...

best bce stiap jawapan tu..
semoga menemui 'sakinah' selayaknye.. ;D

qamarguyz said...

to hijabul crewz:
w'slm sahabat..
ehkk..mana tahu nie?
hehe..takda la..buah jantung jew =)

to ainhany:
w'slm kak..
resp0n yG sentiasa sy nantikan..dr akak laa.. =)
tp kenapa berani pula?..huhu

qamarguyz said...

to masnurain:
nak buat tag ke nak jawab tag?..
kalu nak jawab c0py paste aje entry ni..& jawab balik s0klan2 tu..then publish la di blog kamu

to ♥-- emieysandra --♥:
syukran sis..
InsyaAllah..da jumpa da k0t =)

masnurain said...

owhh...phm2...
:)
tapi klu nk buat tag plak cmner..?
cmner kite nk gtaw yg kte tag blogger tu?

qamarguyz said...

to masnurain:
buat tag tu maksudnnya kita la orang 1st yG reka tag tue..kan..
pandai2 la reka =)

dalam tiap tag, last sekali mesti kena tag kepada blogger lain..baru jadi rangkaian..rujuk s0klan 25, dlm tag ni sepatutnya kena tag kepada 5 follower tapi sy tak buat..kalu nak tag blogger lain, kena tulis la nama blogger tu kat entry tag kita tue..linkkan ke blog mereka..then pi inf0rm di0rang melalu chatb0x..seatle! =)

masnurain said...

^___^
sekarng nie sy dh faham ter sangat lah faham!!
huhu..
:)
time kaseh kat awak!!!
blogger yg baek!! (bodek skit)
hihihi
thnx awak!

jaa_kat said...

wah....bagusnyer..like ypur answer :D

qamarguyz said...

to masnurain:
hehe..
kita memang baek pun.. ;)
OK, bagus la da faham..
lepas ni ley la main tag selalu

to jaa_kat:
thanz sis..
terima kasih kerana sudi membaca =)

fara said...

org ganu rupenye! :)

NUR JANNAH said...

tumpang lalu jap....
nak jalan2 kat sekitar blog enta
^_^

qamarguyz said...

to fara:
yer sis..
mat Ganu kiter..hehe

to NUR JANNAH:
waAa..
da lama tak nampak..
sila la jalan2 =)

dayah SnoW Heuka said...

wahhh bagus2 :D heee~ jwpn y mampu buat kita sedar ngee

NUR JANNAH said...

hehe...lama ke xnmpak?kat facebook ana on je 24hour...enta x jenguk fb ana nape hehe...ape2 pun ana dh penat berjalan kt blog enta ni byk perubahan ehk..skli bukak huh! warna hijau mgilau..:)

jemput2 dtg ke BCOZ OF ALLAH..nama blog baru ana...sebelom ni HALWA IMAN...
seje nk bt pembaharuan nama..ok..salam 1 blog k :)

qamarguyz said...

to dayah SnoW Heuka:
huhu..
ada kesedaran ke?
Alhamdulillah =)

to NUR JANNAH:
yer la..
kita tak nak gangGu ketenangan orG, tak jenguk kalu tak dijenguk..huhu..
yer ke..tp masih link yG sama kan? InsyaAllah..cuti2 ni da masa ziarah

sazuana said...

wow.jawapan yang buat orang berfikir..keep it up

NUR JANNAH said...

ape mksud ketenangan org pulak?
nama pun fb..social public..leh je jenguk2...xsalah disisi undang2
hehe

aha..dtg je ke teratak baru ana..nk duk pon boleh

qamarguyz said...

to sazuana:
ada akal..berfikirlah..
thanz =)

to NUR JANNAH:
huhu..takda apa2..sj jew..
InsyaAllah, nanti kita jenguk2 la semua tue k..salam ukhwah

Db Cooper said...

tajam pemikiran lu nie, kembangkan sebanyak boleh bro, malaysia kena ada ramai anak muda mcm nie, pape roger gua akan2 datang kay

qamarguyz said...

to Db Cooper:
huhu..
tajam sangat ke?
biase2 aje br0..
InsyaAllah, m0ga kita dapat menyumbang bakti buat negara tercinta