Monday, June 21, 2010

Siapa Tak Nak RM2 Juta?..



TAG 17 : GOOSEBERRIES

ini bukan duit aku..huhu

1. Siapa yg baik hati hantar tag nie?
Terima Kasih buat si gooseberries kerana telah mGgelapkan mataku dengan duit RM2 Juta ini! Hehe..lain kali tag la lagi..bagi RM20 Juta pulak k!

2. Tag kawan2 korang yg semestinya akan layan berangan bersama2 korang..
Tak kesah la sape pun..kalu da berangan macam2 bila teng0k duit ni semua, sila la amik tag ni yer..siapa tak nak RM2 Juta kan?? bukan senang nak dapat w0oo..pinjam ahngah (adek beradek ahlong) pun belum tentu dapat! Hehe..

3. Sila inf0rm kepada mangsa2 tag tersebut..
Nie da kira inf0rm la yer..pGumuman secara tak rasmi..

4. Apa agaknya angan2 korang tu? nak buat apa ngan duit ni yer?
0hh..besar angan2ku ini..mGalahkan mat Jen0n (sedara seibu mat Jenin)..Nak beli rumah dua pintu, kereta empat tayar, bayar pinjaman dengan faedah time study dl, simpanan buat hari tanpa upaya..serta yG paling afdal adalah untuk buat persiapan bagi mendirikan rumah & tangGa..tak gitu? hehE..

5. Cuba korang cakap cam mana kita nak dapat duit banyak cam nie kat dunia realiti yer..
Banyak cara k0t..tapi kalu gaji korang RM2000 per m0nth, k0rang simpan jew la duit tu tiap bulan..makan minum biar mak bapak tanGgung..InsyaAllah, cukup umur 100 tahun nanti, cukup la RM2 Juta dalam akaun bank k0rang..kan3?

23 comments:

meowwmania said...

hahah..sempat kew nak tggu umo 100 tawon tuu :D

zulkbo said...

rm 2juta
kejap jer kalau nak
habiskan..duit semakin
kecil sekarang...

--------------------

Salam hari isnin yang ceria
moga anda selalu sihat.
جزاك اللهُ خيراً

gooseberries said...

salam,
hee..x sempat ler nak guna duit kalo nak simpan cukup 2 juta..hee =D

Hana Faza-same person said...

wah banyaknya duit

AiN Z said...

saya tak nak duit 2 juta nnt kena rompak.. T_T

melatidaisy said...

salam ziarah,

kalau ade 2 juta nk angkut satu family buat haji =)

Bintun Sazali said...

cehh...100 tahun ye?...kalau Allah panjangkan umur...hehe...

Masalahnya umat Nabi Muhammad ni adalah umat yg umurnya pendek2...

nak bercita-cita utk rm2 juta..mcm imposible bg sy..hehe...:p

reen_sofee said...

best nye kalo ade duit byk cam tuh!
huhuh

MiSzy DiaN said...

bnyaknya duit..
kelabu itam laaa mata jwbnya..
hahahahaaaa...

yus said...

bila blh dapat duit banyak nie? raya dah nak dekat xbuat persiapan lg.. huhuhuhuu

aNaYaNa said...

buat kdri kawin bsar2an..ha2..sekian.

Dhada Yahaya said...

Tag psl duit ka ni ? ahaha

etuza said...

azrai
di desa pcik ribut tentang tokek ni.tekekklah apa2lah haiwan macm cicak tu,( bukan cicak)..ada kata berat 200g=RM30.00 macam2 harga ada pcik dengr. Paling terbaru saudara pcik juga ada menjual benda ni..hehe nampak mewah hidupnya..dia x terus terang pula berapa dia dapat. Apapun ...amalan yang baik tak terbeli dengan jutaan ringgit.

Azrai Ahmad Zamri said...

to meowwmania:
InsyaAllah..
kan kita selalu berd0a minta umur panjang, dimurahkan rezeki =)

to zulkbo:
betul tuan..
nak dapat tu yG payah..
nak belanjakan sekelip mata pun b0leh.. salam ukhwah =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to gooseberries:
w'slm..
hehe, tak sempat ek?
kalu cam tu wasiatkan kat anak2 jew la kan.. ;)

to Hana Faza-same person:
duit akak pun banyak juga kan?
huhu..

Azrai Ahmad Zamri said...

to AiN Z:
betul juga kan..
payah jadi orang kaya harta ni, kaya ilmu & jiwa tak apa..senang jaga =)

to melatidaisy:
w'slm..
ameEn..m0ga murah rezeki..
nanti ley angkut sy sekali kan? =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to Bintun Sazali:
hehe..
takda apa yG mustahil la sis..
masuk la who wants t0 be a millionair ke, one in a million ke..menang dua ni, da dapat dua juta..kan3? ;)

to reen_sofee:
best mmG best..
jangan lupa diri sudah.. =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to MiSzy DiaN:
kelabu hitam ek?
ingatkan da biru mata hitamku td..
hehE ;)

to yus:
huhu..
sis nak duit ni nak bagi duit raya kat anak2 buah ke?
amik jew la.. =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to aNaYaNa:
h0hoo..
mesti..kalu da kaya cam gini..
buat kat h0tel six star lg.. ;0

to Dhada Yahaya:
a'ah..
hari tu da dapat lembu 4 ek0r, hr ni dapat duit 2 juta plk..kaya2 betul blogger2 sekarang nie kan ;)

Azrai Ahmad Zamri said...

to etuza:
t0kek?
huhu..1st time dengar ni pakcik..
kena g0ogle la lepas nie..agak2 diorG beli binatang tu nak buat apa yer? pelihara ek.. =)
nyway agreed with u..
amalan yG baik tidak ternilai dengan wang rinGgit

tot tot kecik said...

salam..

haha mcm bkn kamu je yg tulis..pape pn smoga dpt realiti 2 juta tu..

byk oo..tampung seumur idup, agk2 cukp x..??

hoho langsai utang pe da kire okey..

smile :)

Nurul Harun said...

nurul akan kumpul 2 juta nnt masa umur nurul 125tahun hahaha

Azrai Ahmad Zamri said...

to tot tot kecik:
w'slm..
ehk, kenapa bukan sy tulis plk?
takkan sis tak pernah baca gaya penulisan semp0i sy..hehe ;)
seumur hidup?
setakat keperluan cukup k0t..

to Nurul Harun:
yer ke?
entah2 umur 30 tahun da jadi jutawan..kan3 ;0