Thursday, June 03, 2010

5 X 10 = 50



TAG 14 : 
HAIDA-HIDA..ALYZV..ANISS..BUTTERFLIES LOVERS



10 fakta tentang aku??   
1- Real name: Azrai Ahmad Zamri
2- Nama pena: qamarguyz
3- Nama manja: r0y (hahaAa..manje ke?)

4- Burfday: 11 July..mintak hadiah semua…
5- Ph0ne n0: 017-245____ atau 013-____185
6-  Address: Kuala Kemaman, Kemaman, Terengganu..sape2 nak mam kep0k lek0r, satar, otak2, ak0k..ley mai, c0ntact2 la K..
7- law student..bec0ming lawyer, InsyaAllah
8- anak sul0ng..ada 5 orang adek p0mpuan
9- mula blogging sejak N0vember 2009
10- lain2 kalu nak tahu add my ym la ek..
 qamarguyz@yahoo.com (jaga2..ym aku ada virus!! hahaAa..)


10 perkara menakutkan aku??   
1- takut kepada Sang Pencinta merangkap Sang Pencipta
2- Mati (siyess..belum bersedia..d0sa bertambah, amal tak pernah cukup)
3- Kiamat (cam ner kalu kiamat datang dalam temp0h kehidupan ni agaknya..da tak lama pun, tanda2 semua da ada
kan)
4- takut kehilangan insan2 tersayang..adakah kita bisa sendirian?
5- takut kandas dalam pelajaran..pengalaman lalu sudah cukup jadi pengajaran
6- takut kalu2 terkecikkan hati kawan2 tanpa sedar
7- takut dengan orang yG takutkan aku..huhu, ak ni garang sangat ke ek? tegas? musykil2..
8- Sihir (bahaya gak kalu kena naye dengan ilmu2 cam nie..mintak dijauhkan)
9- Bala (tsunami ke apa ke? umah ak da la depan sungai belakang laut)
10- macam2 lagi la yG ak takut..tapi InsyaAllah, semua ketakutan itu kita sandarkan hanya pada-Nya..


10 perkara yg selalu aku sebut??   
1- salam ziarah (hahaAa..ni ak tak sebut, tp tulis..hati ak jew yG sebut)
2- khaifa haluk?
3- aku..
4- mung..(tahu kan maksudnya? bahasa standard ‘kamu’ laa..)
5- OK..
6- bereh b0h..
7- n0 hal..
8- mucuk laa..
9- lapar plk..
10- mam j0m..k0 belanje..


10 perkara yang amat bernilai bagi aku??   
1- Agamaku (Islam)
2- Nyawaku (m0ga tiap denyut nafas jadi zikir buat-Nya)
3- Akalku (ilmu pelita hidup)
4- Keturunanku (famili nukleus, kecik & besar)
5- Hartaku (aku tak banyak harta peribadi, tapi ada la sikit2 hasil simpanan sendiri)
6- antaranya; k0leksi buku2..da cukup 2 rak..ley wat mini library da nie
7- k0leksi CD & kaset2 nasyid..ni pun da ley wat mini studi0..
8- pengalaman hidup
9- kerjaya di masa depan
10- rakan2 di alam nyata atau di dunia maya..l0ve u aLL..!


10 “pertama kali” dalam hidup aku??   
1 hingga 5 : sila rujuk entry ‘My First Time..’
6- Pertama kali aku jawab tag yG sama sampai 2 kali (juz bilangan jawapan berbeza..dl da dapat tag ni dengan 5x5..sekarang da up jadi 5x10..huhu)
7- Pertama kali aku menang c0ntest (tempat kedua) yG dianjurkan blogger Khai
8- Pertama kali aku dapat jackp0t kat blog Darkbatman
9- Pertama kali aku merancang nak adakan c0ntest di laman ini..Nantikan Kemunculannya!!
10- Pertama kali aku merancang nak bagi gift kepada f0llower bertuah yG ke 2000..jenG jenG jeng!!!
 

51 comments:

NARDtheNERD said...

11 july?
x lama dah tu.
hehehe~

manna_salwa said...

salam ziarah senpai.. =)
roy tu xde bunyik manje pon, bunyik nakal de la..adek sy pon kami kdg2 panggil roy.. tp name die alif.. haha..jauh kan? hehe~

bnyk buku ea? nk pinjam.. =)

meowwmania said...

best la baca enty mung ni hohoh..

b'day on july huhh, kita sekapal ;)

aNiss said...

lalallalallala~~~

mucukla....
aik?!
cam kenal jer....
hohohoho....
:P

p?s: pergh...
nk wat kontes!!!
aniss nk wat kontest ntuk g india...
tp lambat lagi...
tggu ye...
:)
xtau nk bg adiah ape...
t abg bg idea k...

HaiDa HiDa said...

salam..

dh siap pun jawab soklan ni ya.. cikgu dtg nk semak ni.. hehehe..

terima kasih sdi jawab soklan ni k.. mmg terbaik lah..

tak tahan tu, bgi email ym tpi siap gtau yg ada virus.. huhuhu.. apa2 pun terima kasih byk2..

fikaryna said...

roy..nanti ryna n family balik kuantan..tunjuk tempat best makan kopok lekor, satar ngan otak2 kat kemaman bole? dah lama x makan..huhu..

Colourful life said...

co0l...
sape yang bertuah tu ek..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hohoh banyaknye no 10.. teringat maradonna n arwah mokhtar dahari... diaorg pakai jersey no 10 kan.... nak piala dunya nie dok ingat bola je pulak... jehhhe

rizal jabai said...

jom mam,ko blanje..ayat aku juge..hahahaa

si[jari] telunjuk said...

wah..lawyer to be..patutla komen anda sentiasa berisi..(((suke baca komen anda))..bagus2..gud luck boh

mengenaldiri said...

salam...
owh, oghe ganu rupenye...
ngeeee

Tasbih Alam said...

Salam,

adapun tujuan saya adalah untuk membina rangkaian blogger..
Sekian lama saya mempelajar bagaimana membina blog.. kini sudah sampai masa saya membina rangkaian bersama-sama blogger hebat yang lain, serta mempelajari lebih banyak untuk menjadi blogger hebat seperti anda..
Di harap kita akan dapat saling mengunjungi antara satu sama lain bagi mengeratkan lagi persaudaraan serta mendapat menafaat daripadanya.. insya Allah

Sesungguhnya mata pena lebih tajam dari mata pedang..

wassalam...

reen_sofee said...

weh bakala lawyer kaa?
boleh jadik mentor saya neh!!!!
hehehe

syarifah radiah ibrahim said...

salam ziarah. [nak jugak, haha]
kaifa haluk? hee~

pergh roy, manja yang amat amat.
ngee~

Penulis Seni said...

salam, hai, bila nak jwb tag sy..;-)

✿nenek moden✿ said...

wah!5 adik perempuan..
hehe...nak join jugak..

Azrai Ahmad Zamri said...

to NARDtheNERD:
a'ah..tak lama dah..
jangan lupa hadiahnya ;)

to manna_salwa:
w'slm..
hehe, mmG nakal pun.. ;)
0ic, alif ley jadi r0y?
lagi pelik..huhu..
nak buku apa? 0rder jew..

Azrai Ahmad Zamri said...

to meowwmania:
hahAaa..pandai2..da ley jadi orG pantai timur =)
sekapal ek?
OK gak tu..
berapa hb? huhu

to aNiss:
kenal ke?
wat2 tak kenal sudah..kui3!
a'ah, da lama plan..
tapi nak tunGgu earning innity nie, tak dapat2 lagi..
OK..jangan lupe hadiah utk kita..hehE

Azrai Ahmad Zamri said...

to HaiDa HiDa:
w'slm..
hehe, silakan semak cikgu..
da peluang jadi best student tak? ;)
huhu, itu mmG amaran..bukan c0baan

to fikaryna:
b0leh2..
datang jew area kuala kemaman ni, kita pi makan kat che wan aziz ke..aziz satar ke.. c0ntact jew nt =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to Colourful life:
huhu..
siapa yG bertuah kenapa?

to miMiE aZiMaSK ^V^:
hehe..
semangat b0la betul nie..
sy pun tak sure n0. jersi m0okhtar dahari ngan marad0na tu.. ;0

Azrai Ahmad Zamri said...

to rizal jabai:
hahaAa...
sape tiru sape ni br0?
ak lupe daa..tp mmG cam best ayat tu

to si[jari] telunjuk:
InsyaAllah..
tapi perjalanan masih jauh..
thanz atas d0anya =)
k0men kalu ikhlas tentu orang pun suka baca kan..

Azrai Ahmad Zamri said...

to mengenaldiri:
y0r la..
Ganu kiter laa..
kenapa? =)

to Tasbih Alam:
w'slm..
InsyaAllah..m0ga dengan niat murni itu lebih ramai yG dapat mGambil manfaat darinya..syukran ala ziarah..
salam ukhwah

Azrai Ahmad Zamri said...

to reen_sofee:
ment0r?
hehe..b0leh jew..
ni law student gak ke ek?

to syarifah radiah ibrahim:
hehE..amik la..
tak salah pun, bukan hakcipta terpelihara ;0
Alhamdulillah, ana bikh0ir..
wa enti?

Azrai Ahmad Zamri said...

to Penulis Seni:
w'slm..
sabar yer sis..
st0k tag banyak lg tu..
ikut turn yer =)

to ✿nenek moden✿:
uik! nak jadi yG keenam ke?
bukankah nenek sudah ada ramai cucu p0mpuan? hahaaAa.. ;0

+akufobia+ said...

woaa.ada 5 adik.perempuan.ehemmehemm.haha.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Kenalkan la adik puan ko kat aku. Hehehe.

tot tot kecik said...

salam..

bln 7 ek..?org kata bln 7 ni tjm pglihatannye..xkshla dr segi ape..

- tjm renung org ke..?
- tjm tgk org nk cri psl ke..haha..

hurm pape jela..smoga berjaya dalam bidang yg diceburi..

gades ain said...

wahhh! bakal lawyer ke bro? mudah mudahan sukses! ^^

Zura said...

erm...x acilah nk bg gift kat follower ke 2k

Idalara said...

ooo..org kemamang ek..
jika ditakdirkan kak ida jd org kelantan tp menetap di kuala terengganu berjiran lah kita ek...

Alyssa Villamor said...

hehe thanks roy sbb sudi balas tag ni wlpun da pernah jawab..
mekasih byk2 ! =)

nk order satar leyh? rindu nye nk mkn satar..huhu

Azrai Ahmad Zamri said...

to +akufobia+:
apa yG ehem2 br0?
malu2 kambing plk dia..hehE

to Mohd Shahrul Hafizi:
huhu..
k0 pun nak berkenalan jugak?
kena kenal2 abG dia dl..amik hati abG dia dl..hahAaa

Azrai Ahmad Zamri said...

to tot tot kecik:
w'slm..
huhu, mana dapat inf0 nie?
tapi cam ada benarnya juga..
tajam mata hati..
6th sense ;)

to gades ain:
InsyaAllah..
harap2nya begitulah =)
thanz!

to Zura:
ehk..tak aci ek?
ala..bukan bagi apa pun, juz senyuman ke =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to Idalara:
hehe..kalu cam tu mmg berjiran la..
tapi sekarang pun berjiran jgk kan, negeri2 dalam Malaysia ni semua berjiran k0t =)

to Alyssa Villamor:
sama2..
s0ry yer sis, take time ckit nak jawab..banyak sangat tagnya =)
huhu, nak order?
b0leh2..nanti sy p0stkan! kui3..

NaNaJoe said...

pergh~~
ni nana lom jawb lg~ huhuhu~~ pjg sgt2~ :P

princeduyong said...

sata ooo sata...keropok ooo keropok...

Azrai Ahmad Zamri said...

to NaNaJoe:
hehe..
sy pun jadi rajin c0z da terjawab baru perasan da pernah jawab tag serupa, juz bilangan jawapan berbeza..

to princeduyong:
huhu..
ni ngah kempunan ke mengidam?

maCy said...

datang nak bekenalan ngn encik roy cam awal2 kenal dulu..
jangan lupe amek award kat blog.. :)

tot tot kecik said...

salam..

sy xigt mane dpt info..
mgkn dr kajian dr fadzilah kmsah kot..da lame tau mende ni..zmn skolah dulu2..

kbtln kwn sy juge bln 7..die seorang yg mmg suke perhati orang..sbb sy nah jd mangsa..hehe gerun ngan pndgn matanya.. =p

Nurul Harun said...

comfirm x dapat jd follower bertuah heee

Azrai Ahmad Zamri said...

to maCy:
huhu..
nak kenal lebih dekat lagi datang la nanti yer.. ;0
Thanz utk award tu..

to tot tot kecik:
w'slm..
0ic..da lama da..
tapi sy bukan cam kawan kamu tu k0t..hehe..itu lain macam plk jadinya!

to Nurul Harun:
ehk..
takpe..sis lebih bertuah c0z da lama kenal sy kan..rakan blogger yG rapat juga laa ;)

jane said...

a walk to remember



aku jd 1st wisher ok...

happy besday!

>_<

Wasatiah Gurlzz said...

kamu mmg penternak virus yg berjaya taw...hbis akak nyer ym kne spam gara2 kamu.waaaaaaaaaaaaaaaaaa..hahahaha
(",)

Alorrr, menyesal jd follower bkn ke- 2000..kalo add skali lg, agak2 ley tak?...hahaha

aNiss said...

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah...

llallalla~~~
:)

ainhany said...

salam dik az,

hmmm mmbaca tinta anis mcm malafaz satu rasa tak berkesudahan..cinta yg hakiki milikNYA..teruskan berkarya..w'aklam..

ohh diam tak diam byak dah tau tentang dirimu...seorang pecinta kedamaian yg mncri redza ILAHi dan akan memiliki dan dimiliki....:)

aNiss said...

itu lirik lagu....
untuk cik.CINTA sye nih...
:)

etuza said...

Salam azrai.
Pcik kembali ingin berkenalan, bersahabat dan bersaudara..insyaallah kita semua bersaudara.Tahniah mantain berblog..

Azrai Ahmad Zamri said...

to jane:
hehe..
awal ben0r dia wish..
entah sempat ke tak sampai ke tarik tu kan ;)

to Wasatiah Gurlzz:
hehe..
s0ry la sis..
sy pun belajar ilmu perternakan tu dr orang lain jgk ;0
0ow, teringin gak ke nak gift tu? sila la f0llow lg sekali nanti..kui3!

Azrai Ahmad Zamri said...

to aNiss:
ni lirik lagu kalu tak silap kan?
kui3.. ;)

to ainhany:
w'slm kak..
agreed with u..
cinta insani cuma sementara, m0ga bertaut menuju-Nya jua..
InsyaAllah..
makin hari makin kenal..
makin sayang kan..huhu

Azrai Ahmad Zamri said...

to etuza:
w'slm pakcik..
lama sungguh tak kelihatan..
tentu banyak urusan yG perlu diutamakan.. =)
alhamdulillah, setakat ni mantain lg..tp maybe da tak lama..masanya makin tiba ke pGhujung

NHIDAYAT said...

kanak-kanak law kah? blajar dimana?