Wednesday, May 12, 2010

Wali Band & Lembu..

p/s: sila klik intext ads di atas ni jika ada kuar yer..TQ


TAG 12 :  ADY..NORGADIS..AIDA..SYAZANA

Thank & link the person that gave you the cow
'pengumuman pengumuman
siapa yG mau bantu 
tolong aku kasihani aku 
tolong carikan diriku penjaga lembuku
siapa yG mau..'
inilah antara bait2 lagu nyanyian k0ir oleh Norgadis, Aida, Syazana & Ady yG telah mnyentuh sanubariku utk bersetuju memikul amanah sebagai penjaga lembu2 ini..thanz yer atas kepercayaan yG diberi..ak janji lembu2 ni akan beranak pinak 40 hari dr skrg...huhu 

Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active
oleh kerana lembu ni belum beranak pinak, maka aku tangGuhkn dl wasiat di0rg ni yer..tunGgu la lg 40 hari utk aku agihkan bahgian msg2..

Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat
apa pun yG penting k0rang tahu..wasiat ni adalh dari 4 orang kaya kg sepening lalat yG da tak menahan untuk melayan karenah lembu2 yG bodoh macam lembu ni..

Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
deria penglihatan memandang video di skrin TV
deria pendengaran mendengar audio dr speaker TV
deria sentuhan menekan2 punat rem0te untuk menukar channel rancangan di TV

Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan


cucur badak yG takda inti daging badak..


jala emas yG tak b0leh menjala ikan di lautan dalam..


tahi itik yG suci lagi menyelerakan..

Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
ak orang miskin..ner da FB =(

Feveret soalan ni...camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe
spouse tu apa?..

56 comments:

Sharinginfoz said...

macam2 jenis kuih yang pelik2 ada kan.. apa-apa pun sedap.....

Yuna Free Hair???

manna_salwa said...

salam..
ih3..
lembu la.. badak la.. itik la.. ikan la..
haha~ macam2..

bc entri ni mmg menceriakan pagi hariku lah..
hehe~
mmg mcm2..
(◕‿◕✿)

milimilo said...

org kaye je ek de fb.haha

BalqisShafiqa said...

tahi itik tu kuih ape ye??
balqis tahu kuih cakar ayam saja. :)



Terus hentak ke entri saya Fifa world Cup

White Bird said...

perangai lembu yg memang macam lembu heheheh.. femes tol lembu ni

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

haha,,,

Malaysia,,,kalo bab kueh,,

heii macam2...

Norgadis Labuan said...

Hahaha! Aku pun tak ada fb...
banyak juga lembu ko ya...
Taklama lagi ada fb lah ko klu dah jdi org kaya jaga lembu hehehe...
Thanks, sudi buat tag ni...

enyheartsdiamond said...

laparnya tgok roti jala tu!

HaiDa HiDa said...

salam Azrai..
wahh dah jadi tauke lembu ni.. pasni leh la tolong akak yg tak kaya2 lgi ni.. hehehe.. jaga elok2 lembu tu ya..

kueh tahi itik? akak orang kelantan ni pun tak pernah makan dik.. :)

adrinaqamarina said...

na kueh badak tu...
uhuk,,,
:'(

zulkbo said...

salam Azrai
asyik kena tag
jer anda yek
spouse..
tu seposen
ha ha ha..

mira amira said...

eh tahi itik x pernah mkn pon. sedap ke?

dye je org kaya yg de blog kan huhu . =p

Colourful life said...

tahi itik?? x penah dgar pun...ade ker??hahahaha

best entry nieh..kikih

MrS ShaHriL said...

spouse tu suami/isteri...klu anda dh kawin le...heee...jual je lembu tu...t blh bukak fb...hehehe...

Nur AtiEtin said...

xpayah fb..member kamu kat sini pn dah ramai..hohoho..

Azrai Ahmad Zamri said...

to Sharinginfoz:
hehE..
yG pelik2 itu la best kan ;)

to manna_salwa:
w'slm..
hehE, ceria pagi bersama qamarguyz! ;) tu la..mmG macam2..kueh ni pun macam2 nama ada kan..

Azrai Ahmad Zamri said...

to milimilo:
hehE..
entah la..yG sy tahu sy tak berkemampuan utk memiliki FB buat masa nie ;)

to BalqisShafiqa:
kuih diraja k0t..hehE..
c0z kuningnya cam kuning diraja, manis & sangat sedap..sy selalu jumpe kalu jadi hantaran perkahwinan je..tp sekaranG da jarang jumpe =(

Azrai Ahmad Zamri said...

to White Bird:
hehE..mesti la..
lembu kan antara haiwan yG paling p0pular..kalu ada carta b0leh menang award da agaknya! ;)

to LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN:
hehE..
tahu pun..
macam2 neg0ri, macam2 kuih yG special

Azrai Ahmad Zamri said...

to Norgadis Labuan:
hehE..insyaAllah..
d0akan lembu ak subur2 semuanya ya, cepat membiak & membesar..cepat la ak kaya! kui3.. ;0

to enyheartsdiamond:
huhu.. tu bukan r0ti jala la sis, tapi jala emas..tak kenal yer? kalu roti jala ada kuahnya kan, ini takda kuah..c0z mmG da sangat manis! s0dap.. =)

Azrai Ahmad Zamri said...

to HaiDa HiDa:
w'slm..
b0le2, tentu takda masalah..da rezeki kita k0ngsi2kan =)
akak tak pernah makan ke?
kuih tu mmG femes kat kelantan kan..
tp mmG payah nak jumpe, sy pun juz selalu jumpe zaman muda2 dl..time da perkahwinan ke apa, jadi hantaran

Azrai Ahmad Zamri said...

to adrinaqamarina:
huhu, cian dia..
kat sana takda yer cucur badak?
nanti balik cni mam puas2 ek =)

to zulkbo:
huhu, tu la pasal..
tag ni da jadi salah satu 'pr0duk' yG mGisi laman ini.. =)
uik? ni cam ajaran sesat jek! kui3..

Azrai Ahmad Zamri said...

to mira amira:
rugi la tak pernah makan..
sangat sedap..tp tak ley mam banyak2, kencinG manis karang! hehe..

to Colourful life:
ada la..ini kenyataan, bukan c0baan..hehE.. ;)
kuih tu cam da makin lupus ditelan zaman je..maybe orang kite sekarang da tak pandai buat lg k0t

Azrai Ahmad Zamri said...

to MrS ShaHriL:
0ic, cam tu ke..
patut la tak tahu, belum kahwin rupenya..hehE..thanz 4 da inf0 =)
hMm, cadangan yG bagus utk dipertimbangkan..huhu

to Nur AtiEtin:
hehE..betul2!
sayanG k0rang semua! ;)

HaiDa HiDa said...

zaman muda2 dlu?? hehhee
akak pn selalu jumpa time kawen.. kenal cme tak pernah makan je.. abng kawen ari tu pn letak kueh tahi itik tu lah.. kueh tu mmg femes.. tahi itik, jala mas, buah tanjung.. smue tu kne masuk telur..

reen_sofee said...

spouse tuh adek bradik ikan bilis!
hahahah

NICK IRFAN said...

ko pun dpt tag ni jgk ke? hehe aku pun xdpt x jwb2 lagi? ape2pun nice answer! yg best tu jmpn kpd makanan pelik ko tu..... hahaha

✿nenek moden✿ said...

haha..pakcik lagi kaya..da 4 lembu..hahaha..
jgn jadi org..lembu kawen dpt itik..hehe
tapi..apa itu tahi itik?
xpenah dengar,..

Azrai Ahmad Zamri said...

to HaiDa HiDa:
a'ah..kalu tak silap sy ia pakai telur putih je kan?..huhu..
lama la tak makang..mGidam plk

to reen_sofee:
o0w..ingatkn anak beranak dug0ng td..hehe ;)

Azrai Ahmad Zamri said...

to NICK IRFAN:
hahaAa..orG da cam da muka ak k0t, muka tag..nasib badan la br0..
huhu..mmG pelik2 pun nama makanan tu kan =)

to ✿nenek moden✿:
huhu..kalu la ada 4 ek0r lembu betul2..best jugak kan..
kueh tahi itik..tak pernah dengar yer? belah pantai timur semenanjung femes la k0t..mmG payah jumpa

yus said...

hensem lembu...

Aidi-Safuan said...

hahaha..spouse pon kantoi? bakal bini ko ler...

aimy said...

wah333 sedapnya makanan...hehehe

PenuliS said...

tk pernah mkn ''tahi itik''..ape rasa eh?

HaiDa HiDa said...

lepas ni Azrai kne wat satu entri khas berkenaan kueh tahi itik.. hehehe.. ramai nak tahu tu..

Amirah Rashid said...

wah. laparnye bile tgk gmbr2 tu :D

Azrai Ahmad Zamri said...

to yus:
hehE..
teng0k la sape tuannya ;)

to Aidi-Safuan:
huhu..
nak wat cam ner..
bininya belum ada

to aimy:
tahi pun sedap ek?
tapi mmG sedap pun.. ;)

Azrai Ahmad Zamri said...

to PenuliS:
rasenya cam lemak2 manis ckit..
lembut jew..sangat sedap! =)

to HaiDa HiDa:
huhu..
tu la pasal kak..
kena wat entry pasal makanan tradisional sebelah cni k0t

to Amirah Rashid:
huhu..
k0 mmG lapar s0kmo

TUKANG KATA said...

hahaha..tergelak2 saya baca part kueh tuh..

hahhhahaha..

Fazrul Nizam a.k.a iJaN said...

owh...aku nk bt fb....nk jd org kaya..

Nur Hawa Mohd Zin said...

mmg pelik 3 makanan tu...hehehe...

BaDBoYs said...

wah..boleh dikatakan semua yang komen entri ko terdiri drp pompuan...

Mohd Shahrul Hafizi said...

BadBoys, azrai ni banyak peminat. Saingan ni. Hahaha.

noor afzan said...

wah2.. tingin ke makan daging badak?

Azrai Ahmad Zamri said...

to TUKANG KATA:
hehE..kenapa gelak?
kelakar yer =)

to Fazrul Nizam a.k.a iJaN:
hehE..
sila2 b0h..
ak fikir orang kaya je ada FB ;0

to Nur Hawa Mohd Zin:
huhu.. pelik binti ajaib ke?

Azrai Ahmad Zamri said...

to BaDBoYs:
huhu..nak buat cam ner b0h..
da memang di0rang maj0riti kot..
& lebih aktif =)

to Mohd Shahrul Hafizi:
saingan apa br0?
saingan piala Thomas ke? hehE ;)

to noor afzan:
hehe..takda la teringin sangat..
juz rasa ingin tahu ;0

Nur AtiEtin said...

azrai, tahi itik tuh, nama saintifik++ tuh bukan ke buah tanjung..?hohoho..~~aduyaii..

Colourful life said...

ada ke..hehe patut la tak tahu sebab
kuih tu dah hampir lupus didunia rupanya..sampai dah tak da orang pandai buat..dasyatnya..ape kate..azrai ja yang popularkan balik..kikih leh gak CL merasa...hehe

maCy said...

tahi itik? sirius??

gooseberries said...

cucur badak my favorite..hee penah dgr kuih tahi itik tp x penah mkn.. hee =).

ainhany said...

salam azrai,

mmbayangkan seorg pguam berbicara dgn lembu2nya...mmm pasti petah lembu sekandang...:)dik..jgn lupa pasangkan sekali tv dan ayat quran supaya binatang tu mantOP!!!jiwa suci buat pemakan hihii

ala nak tunggu 4bulan pun boleh lansung buat korban ..order sekor hihii.

mmm iye ke spouse tu ape????mcm tak jelaslaaa

NICK IRFAN said...

psstt.. bro? klu ko dpt tag lagi pas la kat aku? hehe ak ske jwb tag ni... hehe

Azrai Ahmad Zamri said...

to Nur AtiEtin:
huhu..tiba2 c0nfuse..
maybe jugak buah tanjung, salah pic k0t..search kat g0ogle je..tapi memang ada kuih tahi itik kan, maybe yG satu lg...thanz =)

to Colourful life:
huhu..misi mencabar gak tu..
kena gali2 balik resepi nenek m0yang la nie.. ;0

Azrai Ahmad Zamri said...

to maCy:
tak pernah tahu ek kuih tahi itik?
siyes laa..huhu

to gooseberries:
agak2 bile ek cucur tu nak letak inti badak? ;0 hMm..payah gak nak jumpe kuih tu sekarang..

Azrai Ahmad Zamri said...

to ainhany:
w'slm..
huhu..ada2 je akak nie..
bagus sangat la kalu dapat bersihkan jiwa lembu2 tu kan..lebih tinggi makamnya dr manusia plk nanti ;0
sy mmG tak tahu apa spouse tu..
nasib da rakan blogger yG sudi beritahu

to NICK IRFAN:
huhu..lupa plk ak nak pesan kat entry tu..selalu ak cakap sape2 yG berminat ley la sukarela amik & jawab tag tu..ak mmG payah nak tag2 orang nie..kalu k0 nak jawab je k..cakap ak yG tag =)

aNoZ said...

eh.. wujud eh mknn nama tahi itik? x pnah tau pun. hahaha... anoz singgah sini ye roy

Azrai Ahmad Zamri said...

to aNoZ:
huhu..wujud la br0..
siap jadi isu lg baru2 nie, tuan guru nik aziz cadangkan supaya tukar nama tue.. =)